Ik schreef vorige week: "Ik zal trouwens een tijdje geen reviews meer plaatsen ben ik bang". Ik loog.... (A)

Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills en nu ook een kapot drumstel, joepie!

Vandaag was ik extra verheugd op de DLC, omdat Alice Cooper eindelijk zijn entree maakte in Rock Band met maarliefst zes songs, waarvan er vier geweldige live-uitvoeringen zijn. Ohja, daarnaast verscheen er ook nog een pakket van de band Taking Back Sunday (met de nummers Liar (It Takes One to Know One), What's It Feels Like To Be a Ghost en MakeDamnSure) en werden we verrast met het eerder uitgestelde Kids Don't Follow van The Replacements.

Ik kocht uiteraard Alice Cooper en Kids Don't Follow. Voor de rest van de charts en info over de songs, kun je hier terecht. (De charts die er nog niet staan zullen er later bijkomen). The Replacements – Kids Don't Follow Gitaar: Ik had het gisteren nog met Jerry erover dat bepaalde songs zowel fun als irritant kunnen zijn op gitaar en voila, hier heb je er eentje. Dit is een punk nummer in zijn puurste vorm, dit betekent veel snelle chords met een paar enkele noten ertussendoor. Gelukkig wisselt Kids Don't Follow redelijk vaak af om vet te zijn, maar het is wel een chokefest van jewelste. Ik heb nog steeds geen 5* op dit nummer…

7.5/10

Bass: Op basgitaar is Kids Don't Follow beter te doen en is hij voor mij in ieder geval een stuk vermakelijker om te spelen. Het is op bas snel, wisselt veel af en uitdagend. Heerlijke combinatie als je het mij vraagt en ik heb ook grandioos genoten van dit nummer op bas.

8/10

Vocals: Kids Don't Follow heeft gave lyrics, dat zeker, en de lyrics zijn ook de complete waarheid. Jammer dat het nummer zelf qua zang niet heel boeiend is. Er zijn een aantal tricky wisselingen in hoogtes, maar er is over het algemeen niet zo heel veel spannends te beleven. Het is wel een goed nummer om je woede tegenover je ouders/gezaghebbers uit te drukken though…

6/10

Alice Cooper – Poison Gitaar: De gitaar op Poison is redelijk cool. De main riff is zeer herkenbaar en de twee solo's zijn erg leuk, ook al is de eerste misschien ietwat simpel. De tweede solo is verreweg het hoogtepunt van het nummer, wegens een groot aantal hammer-ons en lastige, maar o zo leuke secties. Heerlijk!

8.5/10

Bass: Ik dacht in eerste instantie dat dit een vrij standaard basnummer zou worden. Echter was niks minder waar. Hoewel Poison nog steeds vrij simpel is en het totaal geen moeite moet kosten om hem te FC'en, is het nummer best fun. Je beweegt tijdens de refreinen constant over het fretboard heen en het wordt eigenlijk nooit saai. Bassisten kunnen met een gerust hart dit nummer aanschaffen.

8.5/10

Vocals: Ik hou van dit nummer, serieus. Als dit nummer een meisje was geweest, had ik haar allang te trouwen gevraagd, dat is hoeveel ik van dit nummer hou. Logischerwijs is hij dan ook heerlijk om te zingen voor mij en aan de non-believers: SHUUUUUUUUUN.

9.5/10

Alice Cooper – Vengeance Is Mine Gitaar: Slash, van vroegah Guns 'N Roses en nu van Velvet Revolver, maakt zijn opwachting in Rock Band, rejoice gitaristen! Alle gekheid op een stokje, dit is een absoluut fantastisch nummer op gitaar. De gitaarsectie voelt als één grote gitaarsolo met Alice Cooper die er doorheen schreeuwt. Het nummer herhaalt nooit en de werkelijke solo's + het gedeelte voor de tweede solo zijn vrij lastig. Dit is een nummer wat gitaristen in Rock Band moeten halen.

9.5/10

Bass: Op basgitaar is dit nieuwere Alice Cooper nummer tevens vrij tof. Het main riffje is leuk om te spelen, maar begon me wel na een tijdje op de zenuwen te werken. Gelukkig kwam daar Mega Mindy to the rescue en uit het niets toverde ze bij de eerste gitaarsolo een shitload aan extreem leuke hammer-on secties tevoorschijn. Daarna kwam de bridge waarbij de synthbass is gechart en dat was ook compleet awesome om te spelen. Ten slotte kwam de main riff weer terug, maar mij maakte het toen al niks meer uit.

8.5/10

Vocals: Op zang is Vengeance is Mine iets minder tof dan op bovenstaande instrumenten. De lyrics zijn niet zo herkenbaar als de andere Alice Cooper songs en hij is niet zo heel uitdagend. Echter heeft dit nummer wel zijn redeeming kwaliteiten, namelijk de bridge die bestaat uit een paar talkies die je op je meest onheilspellende stem heerlijk tot leven kan brengen, het refrein is tevens ook lekker om door de kamer te schreeuwen.

7/10

Alice Cooper – Under My Wheels (Live} Gitaar: Ik snap al dat gezeur niet als we Live versies krijgen. Neem bijvoorbeeld deze Alice Cooper nummers, die zijn zo gaaf in de live versies. Neem bijvoorbeeld Under My Wheels, deze track is alles wat ik op gitaar zou willen. De main riff is zeer fun zonder al te lastig te zijn en de twee solo's, met in het bijzonder de tweede, zijn vrij tricky om onder de knie te krijgen. Dit is wederom een must-buy voor RB gitaristen uit het Alice Cooper pakket.

9.5/10

Bass: Vier woorden: Awesome baslijn is awesome. Altstrummen? Check. Een leuk klinkend riffje wat over het hele fretboard beweegt? Check. Uitdaging? Check. Deze bastrack is die twee euro meer dan waard!

9/10

Vocals: THE TELEPHONE IS RINGING! Jep, heerlijk nummer, verrukkelijk uitdagend en overall zeer leuk om te zingen. Vocalists, haal dit nummer!

9/10

Alice Cooper – Billion Dollar Babies (Live) Gitaar: De muziekgame-veteranen herinneren zich natuurlijk dit nummer van Guitar Hero II, waar een cover van dit nummer inzat. Daar was hij al leuk genoeg om tot één van mijn favorieten te behoren, maar deze versie blaast die cover compleet uit het water. Ten eerste is de main riff veel toffer en bevat het nummer veel meer hammerons dan de studio versie waar die cover op gebaseerd was. Ten tweede bevat hij een flippin' twee gitaarsolos die beiden erg dun zijn, ook al is de tweede best lastig. Halen!

9.5/10

Bass: En nu in de trend van dingen die ik totaal niet aan zag komen: Billion Dollar Babies is completely fucking awesome op bass. Het wisselt veel af, is erg lastig te FC'en en is heerlijk om te spelen. Dit is de tofste en lastigste bastrack deze week en als je dit niet haalt als bassist ben je gewoon stom.

9.5/10

Vocals: Billion Dollar Babies op zang is moeilijk! Damn… Alice Cooper is in deze live uitvoering all over the place en dat telt hard op de vocalschart. Dit is het enige nummer deze week op zang waarin in niet slaagde om 5* te halen op mijn eerste poging, dat is hoe lastig dit nummer is op zang. Het nummer is wel weer erg gaaf op zang though.

8.5/10

Alice Cooper – I'm Eighteen (Live) Gitaar: Dit is het simpelste Alice Cooper nummer op gitaar, zonder twijfel. Echter betekent dat niet dat het niet tof is om te spelen, want hij is zeer zeker vet om te spelen. De riffjes zijn simpel, maar gaaf en de solo schopt enorm kont. Het enige minpuntje aan deze song is dat het een Big Rock Ending van ongeveer een minuut heeft.

8.5/10

Bass: Onverwachts ook best tof. Wederom vrij simpel, maar het nummer bevat lekkere hammer-on secties die ik met plezier heb gespeeld. Tevens verveeld dit nummer op basgitaar eigenlijk nooit. Wel is het iets minder gaaf dan op gitaar en is er nog altijd die Big Rock Ending van een minuut.

8/10

Vocals: Haast iedereen heeft wel eens van dit nummer gehoord. Dit is de perfecte anthem voor 18-jarigen en ook al ben je geen 18 jaar, je kan er niet onderuit dat dit nummer gaaf is om te zingen. Vooral het roepen van “I'm EIGHTEEN” zorgt ervoor dat ik rillingen over mijn rug krijg van de awesomeness.

9.5/10

Fun/Awesome fact: Er is maar één ding wat dit nummer epischer kan maken dan het al is en dat is het publiek dat keihard mee loopt te zingen op het refrein en soms zelfs voor zichzelf gaat zingen en Cooper's zinnen afmaakt. Alice Cooper – School's Out (Live) Gitaar: Fuck de GH3 versie van dit nummer, dit is de beste School's Out in muziekgames! Het nummer is like 100 keer meer fun als in Guitar Hero 3 en is tevens een stuk lastiger. Dit nummer moet je sowieso halen want het is een geniale classic, maar als Rock Band speler is hij gameplaywise ook zeer aanbevolen.

9.5/10

Bass: Onverwachts verschrikkelijk tof. Het bevat veel hammer-ons, bevat lastige stukken en is over het algemeen puur geil om te spelen. Dit nummer staat samen met Billion Dollar Babies als beste bastrack uit het Alice Cooper pakket boven aan de must-buy list.

9.5/10

Vocals: Moet ik deze review echt schrijven? I don't think so!

9.5/10

Fun/Awesome fact: Het publiek zingt wederom mee, en wederom is het verschrikkelijk episch om te horen. Nintendo Wii

Voor de Nintendo Wii verschenen vandaag de volgende nummers, de nummers van deze week zullen later verschijnen (erachter zet ik de instrumenten waarop het nummer sterk is, het sterretje geeft aan dat het om een cover gaat).

Franz Ferdinand - Take Me Out (zang)

Franz Ferdinand - Do You Want To (zang)

Franz Ferdinand - Lucid Dreams (bass, gitaar, zang)

Alien Ant Farm - Smooth Criminal (gitaar, drums, zang)

The Allman Brothers Band - Blue Sky (gitaar (hoog aanbevolen), bass)

The Allman Brothers Band - Midnight Rider (gitaar, zang, bass)

The Distillers - Drain the Blood

Luscious Jackson - Naked Eye

Prong - Idealistic Types

Prong - The Banishment (drums, bass)

The Knack - My Sharona* (gitaar (hoog aanbevolen), zang)

Coheed & Cambria - Ten Speed (Of God's Blood & Burial)* (gitaar, bass, drums)

The B-52s - Roam

Buzzcocks - Ever Fallen in Love* (drums)

The Runaways - Cherry Bomb*

T-Rex - Bang a Gong*

Grateful Dead - Casey Jones (gitaar, bass)

Grateful Dead - China Cat Sunflower (gitaar (hoog aanbevolen), bass, drums)

Grateful Dead - Franklin's Tower (gitaar (hoog aanbevolen), bass)

Grateful Dead - I Need A Miracle

Grateful Dead - Sugar Magnolia (gitaar, bass)

Grateful Dead - Truckin'

At the Gates - Blinded by Fear

Evile - Thrasher

The Haunted - D.O.A.

Prijzen:

Het Social Distortion pakket is te downloaden voor € 10,00 (800 Microsoft Points)

Het Taking Back Sunday pakket is te downloaden voor € 5,50 (440 Microsoft Points)

Als losse nummers is de prijs € 2,00 (160 Microsoft Points/200 Wii Points) per stuk.