Een noob

Een noob, ook wel een beginner. Iemand die nog veel moet leren of iemand die al veel weet maar zich graag dom voordoet. Degene die in een shooter ervoor zorgt dat je k/d ratio hoog blijft en ook degene die ervoor zorgt dat je na een lastige serie potjes van Warcraft 3 eindelijk weer een makkelijke win hebt. Een moment waarop je weer even kan genieten. Noobs zitten er helaas ook in de gamesindustrie en ook bij de grote bedrijven. Ik zal enkele onder de loep nemen en aan het einde ook nog vertellen waarom het uiteindelijk beter zal gaan. En uiteraard ook waarom!.

Epic Games studio

Ik vind ze nog steeds erg goed enzo maar ook hier wordt geblunderd. Waarom komen ze met één of andere vage shooter die zichzelf nog moet bewijzen terwijl de ownage in het verleden zit. Een remake ervan is goed genoeg. Wat ik bedoel? Denk aan videogames zoals Unreal 1, Unreal Tournament 99 breng deze gewoon als XLA en tel uit je winst. Gooi ze in een HD sausje en laat mensen weer genieten van de pure gameplay. Dit terwijl je zelf geniet van de vele harde duiten. Andere games die het nu super zouden doen zijn games als Jazz Jack Rabbit 2. En het mooiste is dat als de gamers weer verslaafd zijn aan het eerste deel dat de expansions ook interessant zijn.

Rare

Na het grote succes van Banjo Kazooie en Banjo Tooie is het te moeilijk om te bedenken dat Banjo Threeie het veel beter zou doen. Boutjes en moertjes is leuk maar ik had liever een derde deel in HD formaat. De afgelope games van Rare waren allemaal muaa muaa. Perfect Dark was het niet echt, Grabbed by the Ghoulies niet en over Kameo zal ik maar niet eens beginnen.

Sony & Nintendo

Leuk dat je oude games opnieuw kan spelen maar gebruik het kanaal dan ook gewoon om goede games aan te bieden. En als je dan met de beste rpg ooit komt (Sony) is het dan zo moeilijk om met een HD versie te komen? Dan kan je zeggen dat gamers van meer dan 20 jaar door de graphix heen kijken maar dat doen degene niet die zijn opgegroeid met een super pc en een x360 of ps3. Zij zullen dit niet trekken. En Sony zal uiteindelijk weer inkomsten missen, zonder... Gewoon zonde. En Nintendo waarom zijn games als Starwing nog niet op de virtual console en zo zullen er vast meer zijn. Gemiste kansen, gemist geld. Er wordt niet goed naar de markt gekeken, en er wordt niet goed gereageerd.

En zo zijn er veel meer voorbeelden

Situaties waarin bedrijven niet de juiste keuzes maken. Als ik er nog even over nadenk dan bedenk ik zo tig andere voorbeelden. Alan Wake uitbrengen in de zomer, slim. De kinderen spelen buiten nog voetbal en daar zit je dan met je horror game. Horror speel je in een nacht setting terwijl het buiten stil is. Waarom alle topgames aan het einde van het jaar komen, ook zo handig. Verdien je ook zo lekker veel aan, NOT. Beter spreid je games meer, desnoods stel je een aantal uit. De meeste kunnen niet 4 fullpriced games in één week kopen. En als ze dat al doen, dan zullen ze nooit alles uit de game halen wat erin zit en dan zal het spel nooit de goede mond tot mond reclame krijgen dat het verdiend.

Gelukkig ben ik er nog

En hier komt MetalSonic binnen, ik zie dingen mbt de marketing, ik zie de huidige situatie en ik zie de gewenste situatie. Ooit zal ik bij een gamesbedrijf werken en dan zal ik er sowieso voor zorgen dat dat bedrijf beter in speelt op de markt. En dan zeg ik "ach dit wist ik vele jaren geleden al áka i told you so".