Met Call of Duty : World At War keren we weer terug naar de WOII. Zijn voorganger Call of Duty 4 was wel van déze tijd. Hebben we eigenlijk wel zin om terug te gaan naar die ouwe tijd? Of gaan we met Call of Duty : World At War een heel nieuw ding beleven?

Wat je ongetwijfeld gaat merken bij het spelen van de béta is dat je de CoD4 gevoel krijgt. Wat natuurlijk heel positief is, zoals je weet was CoD4 een topper. Maar willen we wel 60 euro uitgeven aan een game waarvan we nog niet zeker weten of het wel vernieuwend is? Kunnen we dan beter niet gewoon CoD4 in ons console of pc stoppen? Of is CoD : World At War wél vernieuwend, en moet je deze game niet gaan vergelijken met CoD3? (die overigens door de zelfde makers als CoD : World At War is gemaakt en heel veel negatieve opmerkingen en commentaar kreeg wat overigens terecht was)

Je zal net als bij CoD4 gebruik kunnen maken van perks. Perks zijn er voor om je character te personaliseren. CoD : World At War heeft ook iets van ''zichelf'' wat ongelovelijk tof gaat worden. Zo heb je bijv de co-op modus, en de nazi-zombie mode. Bij deze mode draait het erom dat je met 4 andere spelers vanuit een huisje steeds groepen van die ''zombies'' moet afknallen. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt, en hoe meer zombies er op je af komen. Hiervan kun je waarschijnlijk pas genieten na het voltooien van de Singleplayer-modus.

Zo zal je in CoD : World At War ook als sluipschutter in bomen kunnen klimmen. Zo wordt het dus zoeken zoeken zoeken! Wat het nog realistischer maakt. Wat ik persoonlijk nou weer niet zo tof vind, maar de meesten wel, is de flamethrower. Hiermee kun je je vijanden en het gras en al in fik zetten. De fik erin! Deze zal je waarschijnlijk ook pas unlocken nadat je het de maximum level behaald. Deze zal i.p.v. 55 bij CoD4 hoger zijn.

Op dit moment kan en gá ik geen eindoordeel geven. Dat zou natuurlijk niet eerlijk zijn terwijl de volledige game nog niet uit is. Maar voorlopig vind ik dat met CoD : World At War Treyarch een ontzettend goeie game vergeleken met CoD3 heeft afgeleverd. Daarvoor me respect. Maar nu willen we natuurlijk alleen nog weten of dit spel vernieuwen genóeg is, en het wel waard is om te kopen, of dat we dit gewoon moeten zien als CoD4 in een WOII jasje?