Wat is er gebeurd

Wie net zoals ik de show van Joup van het hek heeft gezien weet waar ik het over hebt. Wat is er het afgelopen half jaar gebeurd? Wat bracht ons tot bepaalde dingen. Ik weet dat we als gamers niet hoefden te klagen. Voor de Wii waren er games als Mario Kart, Smash Brothers Brawl en Wii Fit en voor de X360 waren daar Gears of War 2 en GTA 4 was er als een grote hit voor de multiconsole. Als ik naar dit jaar terug kijk dan zie ik vooral dat het spelen in co-op weer populairder dan ooit is. Een splitscreen ( offline) of een splitscreen mode voor zowel on als offline zijn leuker dan ooit. Denk aan games zoals Gears of War, Halo 3 maar ook het net uitgebrachte Left 4 dead. Gamedevelopers zien dat gamers niet van die gasten zijn zonder vrienden die alleen maar in hun eentje willen spelen. Met meerdere spelen is gelukkig nog steed erg populair. En is iets wat misschien nog iets populairder word.

Waar gaat dit heen

Als ik naar dit jaar kijk dan kijk ik op het gebied van de party games uit naar het nieuw Wii sports wat ik nu maar even Wii sports 2 noem. Ik weet niet wat de echte naam hiervoor is. En verder hoop ik op meer goede co-op shooters, maar een spel als Secret for Mana zal ook nog lang gespeeld worden op de Nintendo Wii. Het is mooi om te zien dat sommige games de tand des tijds prima doorstaan. Pixels op mijn scherm? So what, het speelt heerlijk en het ziet er leuk uit!. De betere games van dit jaar zullen onder andere spellen zijn zoals Alan Wake maar ook hopenlijk Diablo 3 en wie weet Starcraft 2. Alhoewel ik van deze twee games toch denk dat ze pas in 2010 in de winkels zullen liggen.

De PS3 gaat terugslaan

Ondanks dat ik vooral de Wii en de X360 heb genoemd tot nu toe heb ik de middelen om gewoon de console te kopen waar mijn favoriete games voor komen. Dit jaar zal er waarschijnlijk een Playstation 3 komen, niet alleen is de prijs lekker scherp. Het is ook nog eens zo dat games als Ressitance 2, Killzone 2 maar vooral ook Heavy Rain het verplichten aan mij om zo'n ps3 te halen. Om nog maar te zwijgen over de PS1 toppers zoals: Xenogears & Final Fantasy VII.

Een gelukkig 2009

Wat 2009 ons gaat brengen kwa games en aankondigingen weet ik niet precies. Wat ik wel weet is dat ik lekker actief blijf op de frontpage van gamer.nl en dat ik iedereen een gelukkig 2009 wens. Een jaar waarin er maar weer veel leuke games mogen worden gespeeld ;)