Verfilmingen van populaire game-franchises lijken steeds populairder te worden. Geleidelijk aan worden steeds meer projecten aangekondigd. Helaas is de algehele kwaliteit er nog maar weinig op vooruit gegaan in de jaren.

Misschien dat de verfilming van Hitman hier verandering in kan brengen. De kale en koelbloedige huurmoordenaar Agent 47 zal in deze film vertolkt gaan worden door Timothy Olyphant, die onlangs nog de slechterik in Die Hard 4.0 speelde en eerder ook rollen vertolkte in The Girl Next Door (als pornofilm producer), Gone in 60 Seconds (de nieuwe versie natuurlijk) en Dreamcatcher.

Het script van de film wordt geschreven door Skip Woods, die eerder onder andere verantwoordelijk was voor het script van de hackersfilm Swordfish. De regisseur is Xavier Gens, die als co-regisseur onder andere de Jean-Claude van Damme vehikels Double Team en Maximum Risk op zijn portfolio heeft staan.

Onlangs is de trailer van deze gameverfilming verschenen, en die kun je hieronder of bij de bron (IGN) bekijken. Op 29 november zal de film in de bioscoop verschijnen. Laten we met elkaar hopen op een goed eindresultaat. Met dank aan Lord Vampire voor het melden van dit nieuws.