Mocht ik ooit in een horrorfilm terecht komen dan weet ik precies wat ik ga doen:

Ik zoek een flinke shotgun en een ruime voorraad aan kogels. (en chips)Ik sluit mezelf op in een helder verlichte kamer met maar één ingang. (Horrorfiguren komen altijd vanuit onverwachte hoeken zoals ramen, wandkasten etc.)

Ik zal nooit de verlaten bossen in de omgeving van mijn huis inrennen. Is ook van toepassing op slecht verlichte garages, kelders en zolders.

Wanneer ik de badguy gevloerd heb (dat gebeurd minimaal één keer in elke horrorfilm) jaag ik nog een ruime hoeveelheid hagel door ieder lichaamsdeel in plaats van blindelings weg te rennen.Ik blijf uit de buurt van iedere meid onder de 16. (Kleine meiden zijn dodelijk!)

Of mijn plan zal gaan werken ga ik in ieder geval testen in Bioshock, de trainingground voor mensen die elke horrorsituatie het hoofd willen gaan bieden. Een beetje kennis van de in te overleven omgeving is nooit weg en daarom de onderstaande video die verschillende regio's van Rapture laat zien. Zo te zien zal ik veel moeite gaan hebben met het zoeken van een helder verlichte kamer!