Twee jaar geleden bracht ontwikkelaar Bioware Jade Empire uit op de Xbox. Deze role playing game speelde zich af in een wereld gebaseerd op de Chinese mythologie, deed met zijn Oosterse invloeden een frisse wind waaien door het populaire genre en kreeg niets dan lof van zowel spelers als de gamepers.

Helaas was de game destijds niet beschikbaar voor de PC, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Op 2 maart zal de Special Edition van Jade Empire voor de PC in de winkels liggen. Spelers die er lang op hebben gewacht krijgen daar wel iets extra’s voor terug. Jade Empire S.E. zal namelijk niet alleen het prachtige originele spel bevatten, maar ook nieuwe monsters, vijanden, vechtstijlen en een wereldkaart. Tevens zullen de AI, moeilijkheidslevels en de grafische resolutie zijn verbeterd. En om het helemaal af te maken zal er bij de S.E. ook een poster een een boekje vol artwork bijgeleverd worden.

Dus nog iets minder dan een maandje, dan kunnen de PC gamers zich ook helemaal uitleven in de virtuele Oosterse vechtkunst. Tot die tijd hebben we een gloednieuwe trailer voor jullie die heel wat visueel geweld laat zien. Geniet er maar van!