Trailer
Wow: Battle for Azeroth

Blizzard brengt Old Soldier-cinematic uit voor World of Warcraft: Battle for Azeroth

Trailer toont Saurfang's reactie op de acties van Sylvanas

Geschreven door Wout van Aken op
Blizzard heeft een nieuwe cinematic online geplaatst om de aankomende Battle for Azeroth-uitbreiding voor World of Warcraft onder de aandacht te krijgen. De trailer draait om Varok Saurfang, een veteraan krijger van de Horde.

De trailer speelt zich af na de acties van Sylvanas Windrunner om de Teldrassil World Tree in brand te steken, eerder te zien in de Warbringers cinematic. Deze actie leidde tot ongenoegen bij een deel van de fans, die zich niet konden vinden in de beslissing van de huidige leider van de Horde.

In de 6 minuten durende trailer zien we dat Saurfang genoeg begint te krijgen van de eindeloze strijd en zich niet kan vinden in de huidige visie. Na zoveel dierbaren te zijn verloren moet hij kiezen of hij op de vooravond van de cruciale strijd tussen Horde en Alliance nogmaals zijn bijl oppakt.

World of Warcraft: Battle for Azeroth is vanaf 14 augustus beschikbaar.

Dit artikel delen:

Lees meer

Horizon: Zero Dawn-bordspel op komst Er is geen beter moment om Pokémon Go een nieuwe kans te geven
10

Reacties op: Blizzard brengt Old Soldier-cinematic uit voor World of Warcraft: Battle for Azeroth

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  garciagarcia

  • 3 augustus 2018 16:09
  Na echt jaren te zijn gestopt (Cataclysm met max. level 85) met deze game heb ik de draad vorige week weer opgepakt. Ik vermaak me weer goed met deze game en hoop dat de uitbreiding de game naar een nieuw level kan tillen. De nieuwe class Demon Hunter oogt snel en sterk. Ik heb door de jaren heel wel een hoop gemist en dat is in het begin wel weer even inkomen.

  Zijn er hier nog meer mensen die WoW nog steeds of weer spelen en deze uitbreiding zullen checken?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  NightyNite

  • 3 augustus 2018 16:54
  @garciagarcia ik speel sinds Wrath of the Lich King en ik ben nooit gestopt. De nieuwe uitbreiding ziet er tof uit en ik ben nieuwsgierig hoe het gaat lopen. Deze actie met de World Tree vind ik echter wel onnodig. De Worgen hebben al geen eigen capital meer (bij de introductie was de Worgen bleek hun thuisstad, Gilneas, uiteindelijk verwoest), de Draenei hebben alleen de resten van het gecrashte schip waarmee ze op Azeroth kwamen en nu zijn de Night Elves van hun thuisstad ontdaan. In de vorige expansion is op een rare en vreemde wijze de toenmalige koning en leider van de humans uitgeroeid, die volgens mij als een soort warchief voor de alliance fungeert (de alliance heeft een ander politiek systeem, voor zover je het zo kan noemen). Het loopt niet helemaal lekker. Aan de horde kant zijn ook veel van deze dingen (thuisstad van de blood elves deels in ruïnes, de toenmalige warchief, Grommash Hellscream eindigde als raid boss in de laatste raid van Mists of Pandaria), maar dit voelt een beetje als: is de horde dit overkomen? Ok, dan doen we precies hetzelfde bij alliance met in mijn ogen slechte redenen/oorzaken. De dood van koning Varian Wrynn en nu de verwoesting van de world tree, het is echt supervaag. Maar het spel zelf speelt leuk en ik doe het met veel plezier, ik zit in een raiding guild en het spel is daar goed in. De cinamtics van Blizzard zijn altijd fantastisch en er is genoeg te doen in het spel: raids, (mythic+) dungeons, pvp, dadelijk Island expeditions, geheime mounts pets en toys in de wereld, role-playing en nog meer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Vogeltje

  • 3 augustus 2018 17:32
  @garciagarcia
  Speel het nog steeds. Weliswaar op en af, maar dat is niet meer dan logisch na 14 jaar spelen.
  De uitbreiding zorgt weer voor een tijd vermaak. Hoe lang dat zo is moeten we nog even afwachten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 3 augustus 2018 17:44
  @garciagarcia ik speel sinds de launch, had een pauze toen panda land uit kwam en nu ben ik een void elf aan het lvl nadat ik ze had vrijgespeeld. Dat vrijspelen duurde trouwens wel erg lang, exalted worden met een bepaalde factie die alleen in het laatste gebied zit (Argus).
  De gameplay is wel erg aangepast, vooral veel soepeler en makkelijker. Was ff wennen maar je pakt het snel op. Damage en item lvls zijn nu ook aangepast. Op 110 was er een moment dat je miljoenen dmg deed, echt belachelijk maar aan de andere kant ook logisch omdat je steeds sterker werd. Zo sterk dat je op het einde samen met de Titans mag werken.

  En na het meest epische wat je kan bereiken, terug naar Azeroth en elkaars koppen inslaan XD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shinjite

  • 3 augustus 2018 16:52
  Geweldig deze cinematics. Krijg er zeker weer zin in door dit soort filmpjes.

  Heb het jaren gespeeld, heb elke uitbreiding gespeeld maar vanaf pandaria steeds minder gespeeld. Het wordt steeds makkelijker kwa stats en gear en dungeons blijf je ook maar door heen rennen alsof het niks is. De uitdaging is eruit.

  Wellicht dat ik dit ga oppakken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • SevenEight

  • 3 augustus 2018 17:13
  Dat ze nog geen complete film a la de cinematics hebben gemaakt snap ik echt niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DevTrunks

  • 4 augustus 2018 11:19
  @SevenEight Vraag ik mij ook wel eens af. Al denk ik dat het maken van een feature-length (zeg 1u30 a 2u) cinematic film best een dure en intensieve klus is. Blizzard is een game-developer en geen filmproductiehuis. Volgens mij is het een combinatie van niet de juiste mensen hebben en andere (financiële) prioriteiten. Ze zouden natuurlijk een samenwerking kunnen aangaan met een gevestigd productiehuis zoals ze voor Warcraft(2016) deden, maar dan moet je serieuze consessies doen ten behoeve van de markt. Ik denk juist dat Warcraft heeft bewezen dat, alhoewel het fandom groot is, het niet groot genoeg is om de kosten van zo'n film terug te verdienen of zelfs een winst te behalen. Niet in het westen althans. Als het voor de Chinese markt wordt gemaakt, dan heb je een aardige kans.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 4 augustus 2018 14:22
  @SevenEight
  Omdat het goudgeld kost en de markt daarvoor veel te klein is. Kosten/baten verhaal :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ries

  • 3 augustus 2018 18:06
  World of Warcraft staat al sinds begin november 2005 standaard op mijn schijven gebrand in de loop der jaren. Was een verjaardags kado incl. een maand kaartje om het te proberen……daar heeft mijn vriendin spijt van gekregen achteraf ;) Heb een periode gehad dat ik echt enorm veel speelde, zeker met de hunter…op jacht naar die rare pets, man man man en maar wachten. Soms liet ik me pc non stop aan zodat ik snachts om het uur even kon checken of Skarr er zat.. hahaha ziek !

  Speelde tot aan Pandaran, en heb Pandaran en Warlords eigenlijk volledig geskipt (toen werd het Destiny met collega's en vrienden op de PS4, wat ook erg vet was 2 jaartjes)

  Heb mijn account weer aangeslingerd vanaf Legion, zeer vette uitbreiding…mooie gebieden, zeker voor de druids. Alles totaan Pandaran was waanzinnig, snap ook niet dat veel mensen Cataclysm niks vonden…dat was juist tegek man..kon niet wachten om op die boot te springen als ik het benodigde level gehaald had.

  Ga deze uitbreiding zeker spelen, al moet ik wel zeggen dat ik niet meer die drang heb als vroeger…maar het blijft leuk en gezellig op z'n tijd ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Arghalot

  • 9 augustus 2018 13:35
  Ik ben nu 32 , classic begonnen en heb zon 7700 uur gespeeld en Hardcore geraid.
  Voordat de uitbreiding komt denk ik : “ ik doe het niet meer” en dan toch weer beginnen. Wel minder enthousiast elke keer.

  ik merk dat bij elke uitbreiding de oude guildmembers ook weer beginnen, toch leuk dat je die mensen weer spreekt, een soort van reunion :)

  En dan na een maand of 2 is het weer over.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.