Trailer

Europese topteams laten de bal alvast rollen in PES 2017

Konami sluit deal met Liverpool en Dortmund

Geschreven door Delano Zoon op

Konami heeft een nieuwe trailer uitgebracht van PES 2017 waarin Liverpool en Borussia Dortmund worden aangekondigd als partnerclubs.

FC Barcelona was eerder al aangekondigd als partnerclub van de voetbalgame. In de trailer is het Camp Nou-stadion van de club wederom te zien. De stadions van Liverpool en Dortmund zijn op dit moment nog in ontwikkeling en worden na de release toegevoegd.

Het is nog niet duidelijk of de licenties van deze stadions exclusief voor PES 2017 zijn vrijgegeven. Aangezien concurrent FIFA 17 ook dit jaar weer in bezit is van meer licenties zijn dit soort partnerschappen van groot belang voor Konami. Door licenties is het bijvoorbeeld makkelijker om gezichten en karakteristieke bewegingen van spelers zo realistisch mogelijk na te maken.


Dit artikel delen:

Lees meer

De intro van BioShock vergeleken met remaster Harley Quinn en Deadshot bevestigd voor Injustice 2
4

Reacties op: Europese topteams laten de bal alvast rollen in PES 2017

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • garciagarcia

  • 17 augustus 2016 16:13
  Man man man… wat oogt dat kappen en draaien houterig zeg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • domineur

  • 17 augustus 2016 17:01
  @garciagarcia
  Dat komt voort uit de filosofie dat PES je de vrijheid van het spel wilt geven en de uitkomst daarvan in het midden wilt laten. Dat ziet er minder mooi uit (door technische beperkingen), maar zorgt voor enorm veel diversiteit, de bal kan werkelijk alle kanten op schieten en wringen, zonder dat je het gevoel hebt dat je (teveel) controle over het spel verliest of dat de tegenstander teveel controle over de bal krijgt. Fifa script meerdere van die bewegingen aan elkaar en na drie potjes heb je het gevoel dat je eigenlijk hetzelfde aan het doen bent als je iemand uitkapt (bijvoorbeeld die insteekpass met L1 en R1 die bestaat uit één hele animatie. Het oogt heel mooi en sprankelend iemand op een voorafbepaalde rails uitkappen en een keeper die magnetisch naar de bal getrokken wordt in de lange hoek. Of een AI die vals speelt en zo een hogere weerstand biedt op hogere moeilijkheidsgraden. Maar daar kiest niet iedereen voor. Voetbal wordt in mijn ogen juist leuk door de willekeur die erin zit. Kortom klutsvoetbal in de vijf, rug-balletjes richting het doel en één tweetjes die via een tegenspeler met een beetje mazzel aankomen. Qua netcode is FIFA hierdoor juist superieur, PES heeft teveel variabelen om vlekkeloos via internet te kunnen spelen, hoewel dat ieder jaar wel beter wordt gelukkig.

  Ik ben sinds FIFA 15 weer overgestapt op PES 15+, mede door de game breaking bugs van FIFA in de carrière mode (pre-contract bug sinds FIFA 2010 and ongoing) Drie versies achter elkaar de hele carrière mode naar de knoppen. Over luiheid en slecht afwerken gesproken. Daar begint het plezier EA.. niet bij de FUT cashgrab en ongeteste bewegingen en features.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • garciagarcia

  • 18 augustus 2016 08:53
  @domineur
  Ik heb wel kritiek, maar ik heb wel degelijk PES 16 met veel plezier gespeeld. Echter vind ik FIFA de betere van de twee.

  Ik speel dan ook alleen online, en daar geeft FIFA de betere ervaring. Ik stoor me er ook echt aan dat PES niet alle licenties heeft, dat kan toch gewoon niet anno 2016?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • marco300

  • 17 augustus 2016 20:08
  Wordt weer lekker PES dit jaar. FIFA mag niet eens in de schaduw staan gameplay wise

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.