Trailer
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

De verbeteringen in Zelda: Skyward Sword HD uitgelicht

Game komt op 16 juli voor de Nintendo Switch uit

Geschreven door Michel Musters op
Nintendo heeft een nieuwe trailer uitgegeven van het aankomende The Legend of Zelda: Skyward Sword HD. Hierin worden de diverse verbeteringen van de Switch-game ten opzichte van het origineel uitgelicht.

Zoals verwacht valt onder de verbeteringen een aangepaste functie van Fi. Een van de grootste kritiekpunten is dat het personage in de Wii-versie van de game constant geforceerd in beeld verschijnt met dialogen die weggeklikt moeten worden, waarmee ze uitlegt wat diverse items of insecten voor functie hebben. Elke keer dat de game opnieuw wordt opgestart, herhaalt ze deze informatie over elk item dat opgepakt wordt. 

De Switch-versie moet Fi alleen tonen in tussenfilmpjes of "wanneer nodig", maar kan nog wel handmatig worden opgeroepen voor advies. Informatie over opgepakte items wordt maar eenmalig getoond en daarna nooit meer.

Verder loopt de Switch-game op 60 frames per seconde, wat een soepelere ervaring ten opzichte van de Wii-versie moet bieden. Dialogen die in beeld verschijnen kunnen daarnaast doorgespoeld worden door op de B-knop te drukken. Ook tussenfilmpjes kunnen geheel worden overgeslagen - daarvoor kunnen spelers de Min-knop indrukken. De inleidende tutorials in de game zijn daarnaast bijgewerkt om ze minder opdringerig te maken. Tot slot wordt geboekte progressie in de game automatisch opgeslagen, al blijft het mogelijk om handmatig te saven.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD lanceert op 16 juli voor Nintendo Switch. De game bevat een traditionele spelwereld met kerkers, maar heeft als unieke feature dat spelers met de Joy-Con-controllers de richting van Links slagen met het zwaard kunnen bepalen. Het is echter ook mogelijk om de game geheel met knoppen te spelen, zoals op de Switch Light en de Pro Controller. Met de rechter analoge stick kan het zwaard in verschillende richtingen worden geduwd.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer.

Dit artikel delen:

Lees meer

Red Dead Redemption 2 komt deze maand mogelijk naar PlayStation Now Digitale PSP-games blijven worden verkocht via PS3 en Vita
3

Reacties op: De verbeteringen in Zelda: Skyward Sword HD uitgelicht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ardyn

  • 2 juli 2021 18:51
  Waar blijven die dames nu? Deze verbeteringen in Skyward Sword HD laten mijn hart toch wel sneller kloppen.
  Dit is wel hoe het spel gespeeld hoort te worden. Vind het toch een beetje jammer dat Miyamoto niet op een video of podium kwam om het voor te doen, want nu zou het zonder problemen moeten lukken.

  Ik heb er zin in! :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 2 juli 2021 18:57
  Deze nooit gespeeld, maar deze gaat komen waar door ik me switch weer terug eigen van me zoon voor maandje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Lord Ganon

  • 3 juli 2021 00:18
  Optionele hulp van Fi - dat klinkt als muziek in mijn oren!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.