Trailer

De gemeenschappelijke ruimtes van Zweinstein in Hogwarts Legacy

Exclusieve beloningen voor Harry Potter Club-leden onthuld

Geschreven door Marvin Toepoel op
Avalanche Software en Warner Bros. tonen in een reeks video’s de gemeenschappelijke ruimtes van de afdelingen van Zweinstein. Ook is bekendgemaakt welke extra's Harry Potter Club-leden kunnen genieten.

Elke afdeling in Zweinstein heeft een gemeenschappelijke ruimte waar studenten voor of na hun lessen tot rust kunnen komen. In een reeks nieuwe video’s loopt een speler door de ruimtes, die elk de kleuren en enkele andere kenmerkende aspecten van hun afdeling uitdragen.

De ruimte van Griffoendor (Gryffindor), te zien in de video hierboven, is gehuld in rood en is te vinden aan de bovenkant van het kasteel. Deze kamer werd veelvuldig laten zien in de Harry Potter-films, al ziet de gamevariant – die ruim honderd jaar voor de films afspeelt – er wel anders uit. De gemeenschappelijke ruimte van Zwadderich (Slytherin) zit juist onderaan het kasteel en bevat enkele ramen die uitkijken op het Grote Meer (Black Lake). 

Opvallend voor Harry Potter-fans zijn de ruimtes van Huffelpuf (Hufflepuff) en Ravenklauw (Ravenclaw). Immers volgden de films Griffoendor-studenten (die wel een uitstapje maakten naar de ruimte van Zwadderich), wat betekent dat de gemeenschappelijke ruimtes van Huffelpuf en Ravenklauw nu voor het eerst te zien zijn.

De ruimte van Huffelpuf is te vinden achter de keuken van de school en is begroeid met planten. Ravenklauws ruimte zit bovenin het kasteel in een toren, achter een standbeeld van een adelaar.

In onderstaande video van de Wizarding World worden de gemeenschappelijke ruimtes besproken, en krijgen we meer informatie over de beloningen die Harry Potter Club-leden zullen ontvangen in Hogwarts Legacy. Fans konden al langer via vragenlijsten erachter komen welke afdeling van Zweinstein én welke toverstaf voor hen geschikt zou zijn, en die informatie kan in Hogwarts Legacy geladen worden. Tevens krijgen leden cosmetische spullen: een Beaked Skullmask en voor elke afdeling een ‘Fanatic’ gewaad.

Ook wordt bekendgemaakt dat er een sidequest in het spel zit die spelers meeneemt naar enkele ruïnes die zijn gebaseerd op een attractie in The Wizarding World of Harry Potter in Universal Orlando. Het gaat om de attractie Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure.

Hogwarts Legacy komt op 10 februari uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Het spel komt later ook naar Nintendo Switch.

Bron: Hogwarts Legacy (YouTube)

Dit artikel delen:

Lees meer

De gamereleases van september The Last of Us Part 1 werd niet ‘mooi gemaakt om het mooi zijn’, aldus ontwikkelaars
2

Reacties op: De gemeenschappelijke ruimtes van Zweinstein in Hogwarts Legacy

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  NightyNite

  • 2 september 2022 13:23
  Oh geinig, ik zit nu een paar dagen al in Orlando en gisteren ben ik voor het eerst in die hagrids motorbike adventure geweest, leuke achtbaan!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  worms_master

  • 2 september 2022 22:02
  Waar kan ik die vragenlijsten vinden?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.