Special

Nieuwssamenvatting E3 2017: Nintendo Spotlight

Mario, Metroid en nog veel meer

Geschreven door Michel Musters op
Nintendo zond dinsdagavond zijn E3 Spotlight video uit, waarin releasedata van games en nieuwe titels werden aangekondigd. Hieronder is een handig overzicht met al het aangekondigde nieuws.

Super Mario Odyssey verschijnt 27 oktober voor de Switch

Super Mario Odyssey komt 27 oktober uit voor de Switch. Dit heeft Nintendo bekendgemaakt tijdens de Nintendo Direct-stream.

Eerder deze week ging het gerucht rond dat Super Mario Odyssey uit zou komen op 17 november. In de trailer is te zien hoe Mario met zijn pet in staat is om bezit te nemen van allerlei objecten in de game en ze kan besturen.

Bekijk hier het complete nieuwsbericht.

Rocket League komt naar de Switch

Het populaire autovoetbalspel Rocket League is zojuist tijdens Nintendo E3 Direct aangekondigd voor de Nintendo Switch. In beelden aan het begin van de persconferentie liet Nintendo kort de game in actie zien op de Nintendo switch.

De Switch krijgt tijdens de feestdagen dit jaar een eigen versie van Rocket League. Net zoals de versie voor de consoles en PC spelen twee teams een potje autovoetbal tegen elkaar, met de bedoeling om na 5 minuten vaker gescoord te hebben dan je tegenstander.

Spelers op de Switch versie kunnen cross-platform met andere versies van de gamen spelen en op een lokaal netwerk tegen andere Switch-spelers. De Switch-versie krijgt exclusieve auto's en cosmetics, waaronder een Mario- en Luigi-hoed.

Bekijk hier het complete nieuwsbericht.

Metroid Prime 4 aangekondigd

Nintendo heeft tijdens zijn E3-presentatie bekendgemaakt dat Metroid Prime 4 in ontwikkeling is.

Buiten de aankondiging dat Metroid Prime 4 wordt ontwikkeld voor de Nintendo Switch is nog weinig bekend over de game. Ook welke studio aan de game werkt is nog onbekend. De eerste drie Metroid Prime-games zijn ontwikkeld door het Amerikaanse Retro Studios.

De veelgeprezen Metroid Prime-games namen de gameplay van Metroid, staken deze in een driedimensionaal jasje en maakten er een first person shooter van.

Bekijk hier het complete nieuwsbericht.

Metroid: Samus Returns aangekondigd voor 3DS

Nintendo heeft tijdens de Treehouse-stream een nieuwe Metroid aangekondigd voor de 3DS, die 15 september verschijnt.

Metroid: Samus Returns is een remake van de gameboy-game Metroid 2: Return of Samus. De game is een 2D-platformer met 3D-graphics en wordt ontwikkeld door Mercury Steam. In vergelijking met de Gameboy-versie biedt Metroid: Samus Returns naast mooiere beelden een preciezere besturing en andere vernieuwingen.

Mercury Steam is onder meer bekend van Castlevania: Lords of Shadow 1 en 2. Aan de game werken ook twee componisten mee die al vanaf Super Metroid de muziek van de reeks voor hun rekening nemen.

Bekijk hier het complete nieuwsbericht.

Yoshi komt in 2018 naar de Switch

Nintendo werkt aan Yoshi, dat in 2018 uitkomt voor de Switch. Dit heeft Nintendo aangekondigd tijdens de Nintendo Direct-stream.

In de aankondigingstrailer is te zien hoe een pluizige Yoshi zich een weg springt en slikt door omgevingen die je van twee kanten kunt bekijken. Ook kan Yoshi zijn kenmerkende eieren verzamelen en gooien.

Bekijk hier het complete nieuwsbericht.

Overig nieuws

Dit artikel delen:

Lees meer

Wat was de meest indrukwekkende game van de Nintendo-presentatie? Quantic Dream toont gameplay Detroit: Become Human
0

Reacties op: Nieuwssamenvatting E3 2017: Nintendo Spotlight

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.