Special
fortnite

Zo download je Fortnite op je Android-smartphone

Geschreven door Daan Doedens op
Fortnite Battle Royale is eindelijk beschikbaar voor Android-smartphones. Maar hoe moet je Fortnite downloaden en installeren? Hij staat namelijk niet in Google Play. Dat klopt, maar je kunt wel de apk downloaden. Zo speel je nu al Fortnite Battle Royale!

Fortnite is immens populair. De game is te spelen op pc, Mac, PlayStation 4, Xbox One en iOS, maar een Android-versie was er nog niet. Tot nu. Maar je moet er wel even iets voor doen.

Fortnite downloaden voor Android

Fortnite is namelijk niet beschikbaar in Google Play. Anders dan op iPhones betekent dat niet dat je dan niets meer kunt: je kunt in Android namelijk vrijelijk installatiebestanden downloaden. Daarvoor moet je wel even iets in je instellingen veranderen. Ga naar Instellingen / Beveiliging en vink onder Apparaatbeheer de optie Onbekende bronnen aan. Liever alleen eenmalig toestaan? Dan kan je dat doen tijdens het installeren van de apk. In dit artikel leggen we uitgebreider uit hoe je installeren uit onbekende bronnen toestaat.

Daarna moet je je even aanmelden voor het bèta-programma van Fortnite. Dat kun je hier doen. Vul een echt e-mailadres in, want je krijgt de downloadlink in je mailbox. Download en installeer de app. Voilà, daar is Fortnite op je Android-telefoon.

Fortnite

Wat is Fortnite: Battle Royale?

Heb je de hype rond Fortnite gemist? Geen zorgen, we leggen het graag nog een keer uit. Fortnite is een zogenaamde Battle Royale-game. Dat genre is vooral bekend geworden door de film The Hunger Games en zijn vervolgen, waarin een groep mensen tegen elkaar moet vechten in een afgebakend, steeds kleiner wordend gebied, en de laatste overgeblevene is de winnaar.

Fortnite werkt ook met dat principe: jij en 99 anderen worden gedropt op de map, en moeten zo snel mogelijk een fort bouwen en wapens zien te vinden. De potjes zijn snel, de grafische stijl is fantastisch en het genre is vrij nieuw in games, wat van Fortnite een absolute knaller maakt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: Call of Duty: Black Ops 4 Een droge zomer? Niet in gameland
1

Reacties op: Zo download je Fortnite op je Android-smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Battlestar28

    • 14 augustus 2018 10:10
    Ff voor de gein geprobeerd. Wat een verschrikkelijke performance. En het ziet er werkelijk waar niet uit vergeleken met PC.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.