Special
top 100

De Top 100 van 2020: Deel 2: 70 t/m 41

We gaan door!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Het jaar is bijna ten einde en dat betekent dat Gamer.nl traditiegetrouw alvast vooruitblikt op de meest veelbelovende games van volgend jaar. In de Top 100 van 2020 tellen we af naar nummer 1, die op oudjaar wordt onthuld. Vandaag worden de nummers 25 tot en met 11 behandeld!

Lees hier de regels voor de Top 100 van 2020 en waarom bepaalde games wel of niet in de lijst staan en lees ook Deel 1 met nummers 100 t/m 71.

70. Fast and Furious Crossroads

Ontwikkelaar: Slightly Mad Studios
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: Mei 2020

In dezelfde maand waarin de negende film in de Fast and Furious-reeks in de bioscoopzalen te zien is, verschijnt ook Fast and Furious Crossroads, een spectaculaire actiegame gebaseerd op de populaire franchise. Met razendsnelle achtervolgingen, toffe wapens en gadgets, over-the-top stunts en de nodige explosies gaan liefhebbers van de films waarschijnlijk prima aan hun trekken komen. Om het Fast and Furious-gevoel compleet te maken verlenen bekende acteurs en actrices als Vin Diesel, Michelle Rodriguez en Tyrese Gibson hun stem en gelijkenis aan de game. Er zijn nog niet veel details vrijgegeven, maar het spel bevat in ieder geval zowel een verhaalmodus als een multiplayer.

Fast & Furious Crossroads

69. UFO 50

Ontwikkelaar: Mossmouth
Platforms: pc
Releasedatum: 2020

UFO 50 is een verzameling van vijftig verschillende games die het nostalgische gevoel van de jaren ‘80 oproepen. Op visueel vlak zijn de spellen duidelijk een hommage aan klassieke spelcomputers zoals de NES en de MSX, maar wat betreft gameplay is er gekozen voor een hedendaagse insteek. De bonte collectie bevat titels uit allerlei genres, waaronder platformers, puzzlegames, jrpgs, een point-and-click adventure en beat-’em-ups. Alle onderdelen van UFO 50 bevatten een solostand, maar ongeveer een derde van de spellen heeft ook een multiplayer. Mossmouth heeft aangegeven dat het in alle gevallen gaat om volledige spellen in plaats van microgames en dat de totale collectie ongeveer honderd uur aan gameplay gaat bieden.

UFO 50

68. Way to the Woods

Ontwikkelaar: Anthony Tan
Platforms: pc, Xbox One
Releasedatum: 2020

In deze prachtige adventuregame kruipen spelers in de huid van een hert dat samen met zijn jong door een verlaten, post-apocalyptische wereld reist. De menselijke beschaving is van de aardbodem verdwenen en om te overleven in de ruïnes van een grote stad moeten de herten eten zoeken, schuilen voor gevaar én de juiste weg terugvinden naar hun natuurlijke leefgebied. Gameplaybeelden laten zien dat het lichtgevende gewei van het hert een leidende factor is bij het oplossen van omgevingspuzzels en het verkennen van deze fantastisch vormgegeven wereld. Way of the Woods, dat inmiddels de liefkozende bijnaam ‘The Deer Game’ heeft gekregen, steelt met zijn indrukwekkende visuele presentatie nu al vele harten.

Way to the Woods

67. Oddworld: Soulstorm

Ontwikkelaar: Oddworld Inhabitants
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2020

Oddworld: Soulstorm is het nieuwste avontuur in het bizarre Oddworld-universum en is een direct vervolg op de klassieker Abe’s Oddyssey. Daarbij worden elementen gebruikt uit het originele vervolg, Abe’s Exodus, maar toch moet dit een nieuwe ervaring worden. Abe moet de Mudokons die hij aan het einde van zijn vorige avontuur had bevrijd naar een nieuw thuis begeleiden. Het avontuur laat zich net zoals zijn voorganger voornamelijk spelen als een tweedimensionale platformgame, maar dit keer wordt er meer met diepte gespeeld en is de bewegingsvrijheid niet louter tot twee dimensies beperkt. De Mudokons die met je meereizen vormen een wezenlijk onderdeel van de gameplay en kunnen worden gebruikt om puzzels op te lossen en voorbij hindernissen te komen. De aanwezigheid van bruikbare voorwerpen en de mogelijkheid om Abe’s vaardigheden te verbeteren maken van Oddworld: Soulstorm een ambitieuzere en meer uitgebreide game dan zijn voorganger.

Oddworld: Soulstorm

66. Haven

Ontwikkelaar: The Game Bakers
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 2020

Haven is een co-op rpg waarbij spelers de rol aannemen van een jong stel dat samen naar een onbewoonde planeet afreist om een nieuw leven op te bouwen. De twee geliefden doen alles om bij elkaar te blijven en trekken er zodoende samen op uit om hun nieuwe leefomgeving bewoonbaar te maken. Je bestuurt het tweetal terwijl ze over de vlaktes van de planeet stuiven en de bodem van roest ontdoen, maar ook terwijl ze het tegen gevaarlijke wilde dieren opnemen of samen een diepgaand gesprek voeren. De kleurrijke game is alleen te spelen, maar bij uitstek bedoeld om met een medespeler te doorlopen – het liefst een geliefde natuurlijk.

65. Empire of Sin

Ontwikkelaar: Romero Games
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: Tweede kwartaal 2020

Empire of Sin is een strategische simulatiegame waarbij spelers als hoofd van een criminele organisatie proberen de toppositie te bereiken in de onderwereld van het Chicago tijdens de drooglegging. Dat betekent dat je je twijfelachtige zakelijke ondernemingen in goede banen moet leiden en die van rivaliserende bendes over moet nemen. Dat laatste gebeurt meestal hardhandig en dergelijke overnames worden in de game tot uiting gebracht in de vorm van X-Com-achtige tactische gevechten. Op die manier wissel je af tussen de management-aspecten van het leiden van je imperium en de turn-based strategische gameplay tijdens schermutselingen met concurrerende gangsters. We zijn benieuwd of legendarische ontwikkelaar John Romero het in zich heeft een moderne topper af te leveren.

64. Eastward

Ontwikkelaar: Pixpil
Platforms: pc, Nintendo Switch
Releasedatum: 2020

De wereldpopulatie is tot een historisch dieptepunt gezakt en vreemde wezens belagen de overgebleven steden – dat is het uitgangspunt van Eastward. Hoofdrolspelers John en Sam trekken erop uit om de geheimen van hun ineenstortende wereld te ontrafelen. Onderweg ontmoeten zij vele kleurrijke en eigenaardige personages, gevaarlijke monsters en mysterieuze omgevingen. Beide personages hebben tevens hun eigen vaardigheden en kunnen afwisselend worden bestuurd. Eastward laat zich spelen als een actie-rpg met de nodige puzzels en elementen uit dungeon crawlers. De game is overgoten met een aanstekelijk retrostijltje dat zowel in de prachtige pixel-art als in de karakteristieke soundtrack naar voren komt.

63. Beyond a Steel Sky

Ontwikkelaar: Revolution Software
Platforms: pc, Apple Arcade
Releasedatum: 2020

Na een kwart eeuw krijgt de point-and-click adventure Beneath a Steel Sky eindelijk een vervolg. Voor een tweede keer volgen we de avonturen van hoofdpersonage Robert Foster in het dystopische Union City. Het spel heeft een tekenfilmachtige visuele stijl en hetzelfde karakteristieke cyberpunksfeertje als zijn voorloper. In tegenstelling tot het eerste deel is Beyond a Steel Sky geen point-and-click game meer, maar speelt het zich af in een dynamische 3D-wereld waarin spelers vrij kunnen rondlopen en hun acties invloed hebben op de spelomgeving. De geestelijke vaders van de oorspronkelijke game zijn ook dit keer verantwoordelijk voor het ontwerp. Vooralsnog is bevestigd dat het spel verkrijgbaar komt op pc en Apple Arcade, maar overzettingen voor consoles staan ook in de planning.

Beyond a Steel Sky

62. Sable

Ontwikkelaar: Shedworks
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2020

We kunnen alvast stellen dat 2020 een goed jaar wordt voor liefhebbers van spellen met een artistieke uitstraling. Sable ziet er weergaloos uit en lijkt sprekend op een traditionele animatieserie geïnspireerd door Studio Ghibli of Jean Giraud. In dit coming of age-verhaal volgen we geen gestructureerde verhaallijn, maar zijn we vrij om de uitgestrekte woestijnwereld op eigen houtje te verkennen. Het spel moet een intrigerende, ontspannende ervaring worden waarin verkenning centraal staat. We hoeven geen gevechten te verwachten, maar wel puzzels en een schat aan verhalen. Ieder monument, ruïne of herkenningspunt vertelt zijn eigen verhaal en samen vormen die de ontdekkingsreis van het jonge meisje Sable.

Sable

61. Skull & Bones

Ontwikkelaar: Ubisoft Singapore
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2020

Skull & Bones is al enkele jaren in ontwikkeling en meerdere malen uitgesteld, maar ziet in 2020 hopelijk het levenslicht. Deze openwereld piratengame borduurt voort op de zeegevechten uit Assassin’s Creed 4. Spelers ontwerpen een piratenkapitein en krijgen het bevel over hun eigen piratenschip dat stapsgewijs kan worden verbeterd door het verzamelen van schatten en het kapen van andere schepen. Op die manier voer je een waar schrikbewind uit over wateren van de Indische Oceaan. Naast dit singlepayeravontuur is er ook de mogelijkheid om samen met vijf andere spelers coöperatieve of competitieve zeeslagen uit te vechten.

60. Ooblets

Ontwikkelaar: Glumberland
Platforms: pc, Xbpx One
Releasedatum: 2020

Het tweekoppige ontwikkelaarsteam van Glumberland wil ons in 2020 verblijden met een vrolijke mix tussen Pokémon en Stardew Valley door middel van hun life-sim Ooblets. In dit schattige spel hou je je bezig met het inrichten van je huis, het maken van vrienden, je uitdossen in allerlei stijlen en boven alles natuurlijk het bijhouden van de boerderij. In Ooblets verbouw je echter niet zozeer eetbare gewassen, maar kleine, schattige wezentjes. Deze wezens volgen je in je dagelijkse bezigheden en er zijn veel verschillende soorten te verzamelen, waardoor het spel naast een rustgevende uitwerking ook een verzamelaspect heeft.

Ooblets

59. Dragon Ball Z: Kakarot

Ontwikkelaar: CyberConnect2
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 17 januari 2020

Voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van de avonturen van Goku en de Z-fighters hebben we goed nieuws. In het begin van 2020 verschijnt Dragon Ball Z: Kakarot, een actie-rpg die de verhaallijnen van Dragon Ball Z doorloopt en je in de huid van Goku laat kruipen. Naast alle bekende gebeurtenissen zijn er ook vele zijmissies te ondernemen in de uitgestrekte spelwereld die het spel rijk is. Gevechten zijn in real-time en hebben veel weg van de gevechtsstijl uit de populaire Dragon Ball Xenoverse-serie. Ondanks de naam van het spel is bevestigd dat we ieder geval ook aan de slag kunnen als Vegeta en Gohan. De gameplaybeelden beloven in ieder geval veel spectaculaire gevechten en animaties getrouw aan het bronmateriaal.

dbz kakarot

58. Destroy All Humans

Ontwikkelaar: Black Forest Games
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia
Releasedatum: Eerste helft 2020

Het hilarische Destroy All Humans krijgt in 2020 in een remake. De nieuwe versie gebruikt grotendeels hetzelfde script als de oorspronkelijke game, maar is op technisch en visueel vlak aanzienlijk verbeterd. We mogen aan de slag als Cryptosporidium 137, een alien met het doel om menselijk DNA te verzamelen. Hierbij heeft hij een grote verscheidenheid aan bovennatuurlijke krachten en technologische snufjes ter beschikking die naar hartenlust op de hulpeloze aardebewoners kan worden losgelaten. Het spel kent een zestal spelomgevingen die vrij kunnen worden verkend, ieder met hun eigen uitdagingen en bijzonderheden. De remake bevat tevens een scenario dat het oorspronkelijke spel niet gehaald heeft, ‘The Lost Mission of Area 42’.

Destroy All Humans

57. Godfall

Ontwikkelaar: Counterplay Games
Platforms: pc, PlayStation 5
Releasedatum: eind 2020

Er is nog niet zoveel bekend over het recent aangekondigde Godfall, maar omdat deze actie-rpg hoogstwaarschijnlijk op de lancering van de PlayStation 5 beschikbaar is, zijn de verwachtingen bij voorbaat hooggespannen. Godfall wordt een third-person actiespel waarbij mêleegevechten en het verzamelen van wapens en uitrusting centraal staan. De onthullingstrailer geeft een behoorlijk beeld van hoe indrukwekkend je personage er uiteindelijk uit kan zien. Je uitrusting is tevens allesbepalend voor de effectiviteit van je personage en de bedoeling is dat er bijzonder veel verschillende onderdelen te verzamelen zijn. Godfall is tevens coöperatief speelbaar met twee tot drie spelers.

56. Roller Champions

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Platforms: pc
Releasedatum: begin 2020

Roller Champions is een free-to-play sportspel waarin teams van 3 spelers het tegen elkaar opnemen in een futuristische combinatie van handbal en rolschaatsen. De bedoeling is dat teams zoveel mogelijk punten scoren door de bal in de goal van de tegenstander te gooien, maar dit telt alleen als de balbezitter voorafgaand een vol rondje door de spelarena weet te skaten zonder de bal te verliezen. Voor elk rondje dat een speler aflegt verdient het team meer punten, maar is ook de kans op onderschepping groter. Het uiterlijk van het speelbare personage kan worden aangepast door middel van beschikbare cosmetische items die tijdens het spelen kunnen worden vrijgespeeld en mogelijk ook kunnen worden aangeschaft. Ubisoft lijkt met Roller Champions een eigen versie van Rocket League te willen creëren, maar de vraag is nog of de uitgever net zoveel succes weet te boeken.

Roller Champions

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Naar de nummers 55 tot en met 41 van de top 100 van 2020

Dit artikel delen:

Lees meer

Death Stranding liet mij naakt voelen Verken Sapporo in Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers
9

Reacties op: De Top 100 van 2020: Deel 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Mr. Guy

  • 28 december 2019 09:25
  Dr afbeelding bij Humankind is die van 12 minutes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 28 december 2019 09:41
  Er staan grofweg 30 lege linkjes onderaan het artikel, dus daar lijkt iets niet goed te gaan.

  Matige lijst vind ik; tot nu toe nog niks waarnaar ik uitkijk. Maar goed: the best is yet to come.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 28 december 2019 11:18
  Soms denk ik: "Ik word niet snel meer verrast, dus ik ga komend jaar minder gamen." En dan komen dit soort lijstjes langs. 2020 wordt gewoon weer een top jaar. :)

  Way to the Woods
  Empire of Sin
  Sable
  Spiritfarer
  Wasteland 3
  The Settlers

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Casartelli

  • 28 december 2019 13:22
  2019 was mager en 2020 zal niet meer dan een tussen jaar zijn met vuurwerk op het einde wanneer PS5, XBX en Botw2 komen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 28 december 2019 14:16
  @Casartelli wauw echt? Er komen zo ziek veel games aan in 2020 waar ik heel veel zin in heb…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 28 december 2019 14:41
  @Casartelli TussenPunk 2077 en The Last of Tus(sen) 2 maken voor mij volgend jaar sowieso al een stuk minder 'tussen' dan dit jaar..;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  tranceguy

  • 29 december 2019 11:53
  @Casartelli 2019 was zwaar awesome en had veel epischer kunnen zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 28 december 2019 18:40
  Tot nu toe weinig spannends. Hopelijk zitten er een paar verassingen in de laatste 40, naast cyber en lastofus

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 29 december 2019 09:36
  Beyond a Steel Sky, Oddworld: Soulstorm, Biomutant en Gods and Monsters ga ik in de gaten houden.

  Wel wat uitgekauwde ideeën. Hopelijk komt dat niet terug in gameplay.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.