Console gamers hebben op het gebied van race gaming weinig te klagen. Game na game verschijnt en tussen alle rotzooi zit vaak ook wel wat speelbaars. Op de PC is het een totaal ander verhaal: men moet het doen met maar een beperkt aantal games en heeft alleen de Need for Speed serie als 'zekerheidje'. Synetic speelt goed in op dit gebrek aan racegames op de PC en komt met Mercedes-Benz World Racing op de proppen, een race spel dat, zoals de titel al doet vermoeden, zich volledig richt op de automobielen van het Duitse concern.

Rond 1900 schudden Gottlieb Daimler en Karl Benz de hand voor een deal die meer dan honderd jaar later zal zorgen voor één van de grootste autofabrikanten van de wereld. Mercedes-Benz wordt geboren en zet al vanaf het begin van het bestaan diens merk neer als 'robuust, betrouwbaar en comfortabel'. World Racing probeert deze gedachte te evenaren door de officiële licentie uit te werken in een frisse gameplay. Of dit gelukt is lezen we later, laten we namelijk het begin beginnen.

World Racing draait dus puur om het merk Mercedes-Benz, wat inhoudt dat je enkel en alleen met de wagens gemaakt door deze fabrikant kunt rijden. Beperkingen levert dit echter niet op, want in de tijd dat het merk bestaat zijn er zat auto's verschenen. In World Racing betekent dit dat je met meer dan honderd verschillende auto's kan rijden, variërend van de A- tot de S klasse en van de prototype wagens tot de golden-oldies. Hoe verder de game vordert, hoe meer auto's je beschikbaar krijgt. Deze auto's verdien je in de Championship mode. Als jonge coureur doorloop je een race seizoen waarin je steeds aan verschillende toernooien mee doet. Deze toernooien bestaan uit acht races, welke meestal allemaal in dezelfde omgeving plaatsvinden. Tussen de races door krijg je ook nog wel eens losse opdrachten zoals het 1-op-1 verslaan van een tegenstander met een bepaalde auto op een bepaalde track.

Zoals iedere game probeert ook World Racing zich te onderscheiden van de massa. World Racing doet dit onder andere door ongelooflijk mooie, grote omgevingen op je beeldscherm te toveren. Tijdens het racen rijd je in feite niet alleen op een bepaalde track, maar in een uitgestrekt landschap. Het is hierbij mogelijk om de baan te verlaten en het avontuur op te zoeken in één van de acht omgevingen. Iedere omgeving heeft een eigen sfeer en setting, welke ieder goed uit de verf gekomen zijn. Zo vliegen er in Nevada op een spectaculaire manier vliegtuigen over en moet je in Japan rekening houden met drukke straten vol geparkeerde auto's. Van al deze omgevingen is vooral het Alpen landschap erg mooi neergezet: de bergen voelen haast romantisch aan en er is een grote verscheidenheid qua parcours te vinden, waaronder een smerige, modderige off-road track. Speciaal voor PC gamers heeft Synetic ook nog een extra parcours ingebouwd die niet in de console versies van het spel te vinden zijn, namelijk het Hockenheim circuit van Duitsland. Ook wel eens leuk om met je Mercedes A210 over het race circuit te cruisen.