De Playstation is ondertussen zwaar verouderd. Dat weet Activision ook, en vandaar dat het vervolg op de succesvolle game Tony Hawk's Pro Skater niet alleen op de PSX uitgebracht wordt. Ook de PC en de Dreamcast zijn nu het slachtoffer van de bloederige skate praktijken van Tony & friends. De Playstation 2 versie is een tijdje terug ook aangekondigd.

Vele PSX fans claimen het eerste deel als één van de redenen om een PSX aan te schaffen. Het tweede deel is al een paar maanden terug uitgebracht, en die werd ook met luid gejuich ontvangen. Of de PC port (ja PORT) ook zo goed is, en goed te spelen is met de beschikbare controllers voor de PC is voor veel mensen een vraag en voor mij een weet…maar over één review niet meer….

Wat direct opvalt wanneer je het menuutje getoond wordt, is dat de optie 'memory card', die nog beschikbaar was in de demo, er op tijd uitgehaald is . Wat er wel in het menuutje staat:

single session: je kiest een skater, een park en je probeert zo veel mogelijk punten te behalen in een 2 minuten durende run. Free Skate: deze is hetzelfde als de single session, alleen is er nu geen tijdslimiet, en krijg je je punten te zien per stunt, maar deze worden niet opgeteld. Career mode: hier kun je de parken 'verdienen'. Je krijgt bij elk level verschillende opdrachten waar geld mee te verdienen valt. In het eerste level bijvoorbeeld, een vliegtuig hangar, moet je de letters 'S, K, A, T, E' zien te pakken te krijgen. Deze liggen boven bepaalde half-pipes en dergelijke. Verder moet je 5 'wings' zien te bemachtigen, 10.000, 20.000 en 40.000 punten kunnen halen en 5 dozen (van karton dan) omver rijden om een paar voorbeelden te geven. Je krijgt 2 minuten per run hier, en wanneer je iets gehaald hebt, kun je het level nog een keer doen, maar dan hoef je dat onderdeel niet te halen, de rest nog wel. Wanneer je nu bijvoorbeeld alleen de letters S, K, A en T gehaald hebt, moet je wél weer opnieuw beginnen met alle letters. Wanneer je genoeg geld bij elkaar gesprokkeld hebt (waarvoor niet alle opdrachten vervuld hoeven te worden gelukkig) kun je nieuwe materialen, tricks en skills kopen, en ook toegang krijgen tot nieuwe parken. Deze parken worden vanaf dat moment ook pas beschikbaar in de free skate en de single session modes.