Wat is de overeenkomst tussen het wereldberoemde boek 1984 van Oswell en de succesvolle film The Truman Show met Jim Carrey in de hoofdrol? Het Big Brother element. Dat het immens populair is, blijkt wel uit het feit dat men heden ten dage wel houdt van lekker banaal binnenkijken in iemands (privé)leven. Tevens schijnt het een uitermate lucratief concept te zijn, zo bleek wel uit de verkoopresultaten van The Sims. Onlangs sloot uitgever Electronic Arts nog een miljarden deal met hamburgergigant McDonald's.

Puberende advocaatjes

Ook de Franse ontwikkelaar Monte Cristo Games probeert een graantje mee te pikken en richt zich in diens poging voornamelijk op een iets andere doelgroep dan The Sims dat doet. In The Partners (verpakt in een doos voorzien van prominent voorkomende leuzen als 'lust, macht, ambitie en verleiding') bestuur je namelijk een gelikte jonge advocaten met hormoonhuishoudingen van 16-jarige pubers. Het kantoor is, aan de andere kant, natuurlijk wel een bijzonder goede setting voor romantische avances.

The Partners moet het zogenaamde eerste soap opera computerspel zijn Het patserige advocatenwereldje is hiervoor natuurlijk bij uitstek geschikt voor. De tientallen strafpleiters die tot jouw beschikking staan, zijn stuk voor stuk stereotypetjes; van carrièregerichte, geëmancipeerde tutjes tot gladjakker wanna-be playboys. Zij zijn overigens we allemaal ruwe bolster, blanke pit. Onder gemaakte uiterlijks schuilen neurotische, misschien een beetje oversekste dertigers, elk met een speciale handleiding.