Review

The Detail - Episode 2: From the Ashes

Maar nog niet herrezen

Geschreven door H4mTar0 op

Conclusie

  • <p>Episode 2: From the Ashes van detectivegame The Detail weet de spanning en het niveau van de eerste aflevering helaas niet vast te houden. De plot ontvouwt zich nauwelijks en op het moment dat het boeiend wordt, is het alweer voorbij. De potentie voor een spannend misdaadverhaal is er nog zeker, maar From the Ashes voegt vrijwel niks toe aan de eerste episode.&nbsp;</p>
    Score: 60 Oké
    • Sfeervolle en duistere tekenstijl en muziek, goede dialogen, laat potentie aan het einde weer zien
    • Nog korter dan episode 1, plot ontvouwt zich nauwelijks, weinig spelmechanieken en gameplay
De eerste episode is er vooral om de duistere wereld van The Detail in te leiden. In een razend tempo word je bekend gemaakt met een sombere stad vol criminaliteit en onrust. Een soort Gotham City, maar wat realistischer en vol eigentijdse problemen. Je leert er meer over de verschillende hoofdpersonen die op hun eigen manier in hetzelfde criminele complot worden gezogen.

Het rappe tempo waarin verschillende situaties en personages zich opvolgen, zorgt voor een goed soort spanning. Het is het soort spanning dat gegrondvest is op onzekerheid – het gevoel dat je niet weet wat er gaat gebeuren en je de personages en situaties net niet kunt doorgronden. Er komen in totaal vijf episodes van The Detail, maar al in de tweede episode is nog maar weinig van het tempo over. Het voelt als een suffe tussenaflevering van een tv-serie waarin niks belangrijks gebeurt, om hopelijk de volgende aflevering wel grandioos uit te pakken.

From the Ashes voegt namelijk weinig toe aan de grote verhaallijn van The Detail. Je leert misschien iets meer over de stad en zijn bevolking, maar bijna niks nieuws over de verschillende personages en intriges. Oftewel: de episode vertelt je eigenlijk niks over de dingen die er toe doen. Dit haalt het tempo uit het verhaal, maar zorgt er ook voor dat de hoofdpersonen verder van je af komen te staan, terwijl dat juist zo goed opgebouwd was in de eerste episode. Onzekerheid maakt plaats voor afstand en pas tegen het einde wordt je terug in het eigenlijke verhaal gezogen en wordt het verrassend bruut en spannend. Maar dan is deze veel te korte aflevering (je hebt nog geen uur nodig om het uit te spelen) opeens voorbij. 

Het kan beter

Teleurstellend, want The Detail moet het bijna alleen maar hebben van het verhaal. Dat moet dus elke keer helemaal goed zijn. Van een game is namelijk nauwelijks sprake. Het is hooguit een interactief stripverhaal waarbij je af en toe een bepaalde (tekst)keuze maakt of op een voorwerp mag klikken. Er zijn geen puzzels, foute keuzes of andere barrières. Denk aan The Walking Dead van Telltale, maar dan beperkter. Ook dat is enigszins jammer, want juist een misdaadverhaal leent zich prima voor wat ouderwets speurwerk. 

Maar bovenal is het een noodzaak dat het tempo en de spanning in de volgende episode weer helemaal terug is. Op de sfeer van The Detail is namelijk niks aan te merken. Niet alleen is de muziek en de tekenstijl spot on, ook de dialogen zijn lekker cynisch en bitter. We hopen dat het verhaal in volgende episodes simpelweg wat beter aansluit op deze sobere en realistische stijl en minder uitwijkt naar nutteloze randgebeurtenissen. The Detail heeft de potentie om zich te ontpoppen tot een hele spannende serie, maar dan moet het wel het niveau van de eerste episode vasthouden. From the Ashes laat helaas niet ditzelfde niveau zien.

The Detail - Episode 2: From the Ashes is nu verkrijgbaar voor pc, Mac en Linux via Steam. Lees ook de recensie van de eerste episode op Gamer.nl.

Dit artikel delen:

Lees meer

Patent op VR-headset van Nvidia opgedoken Rook en papier in GameWorks-trailer voor Batman: Arkham Knight
0

Reacties op: The Detail - Episode 2: From the Ashes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.