Onder druk van het Wereld Natuurfonds moest de World Wrestling Federation onlangs haar naam veranderen in World Wrestling Entertainment. De WWF heet nu dus WWE en dus heeft het PS2-spel Smack Down Shut Your Mouth ook die afkorting meegekregen.

In deze worstelgame kun je kiezen uit een groot aantal professionele worstelaars, waaronder grootheden als Hollywood Hulk Hogan, The Rock, Stone Cold Steve Austin, …de supersexy Trish …en de wereldberoemde Nederlander Rob van Dam. (Wie kent em niet)

In de Season-mode probeer je je op te werken tot kampioen, om zo die felbegeerde kampioensriem te winnen. Je kunt hiervoor een van de bestaande worstelaars kiezen, of bouw er zelf een in de Create-a-Wrestler mode. Of vechtersbazin natuurlijk, zoals onze eigen Gammo-babe. Yeah Baby Yeah!

Je kunt kiezen uit een flink aantal speelmodi, zowel tegen de computer als tegen andere gamers en solo of in teamverband. Behalve één tegen één gevechten zijn er ook speciale speelmodi zoals tagteammatches, survival, king of the ring en royal rumble. In die laatste speelmode begin je met twee worstelaars, maar komt er af en toe een nieuwe vechtjas bij tot een maximum van zes.

Behalve in de ring kun je in de Hardcore-mode ook op andere plekken worstelen, zoals in de kleedkamer, de VIP-room, een metrostation en op Times Square. De regels worden op die locaties regelmatig met handen en voeten gebroken. Scheidsrechters krijgen soms net zulke klappen als de worstelaars zelf, en natuurlijk kun je die ton ook niet laten liggen zonder er iets mee te doen….

Smack Down is een behoorlijk realistische gameversie van de tv-wedstrijden. De keus aan worstelaars, locaties, moves en speelmodi is enorm groot, soms zelfs zó groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een aanrader voor fans van de WWF…uh…WWE bedoelen we natuurlijk.