Konami heeft al diverse van zijn klassiekers naar Xbox Live Aracade overgezet en Scramble is daar één van. Deze ‘horizontale shooter’ verscheen voor het eerst in 1981 voor de arcademachine.

De Xbox Live Arcade-versie is voorzien van geupdate graphics, maar aan de gameplay is verder niets veranderd. Wel zijn er Leaderboards toegevoegd, zodat je je score kunt vergelijken met die van mensen over de hele wereld.

Je bestuurt in Scramble een ruimteschip dat vlak over het oppervlak en door grotten van een niet nader bepaalde planeet vliegt. Je hebt de beschikking over zowel een vooruitschietend wapen als bommen. De bommen zijn vooral handig om tegenstanders en objecten op de grond uit te schakelen. Naast het neerknallen van tegenstanders moet je ook je brandstofvoorraad in het oog houden. Om deze bij te vullen dien je brandstofdepots op de grond kapot te knallen. Hoe deze geëxplodeerde brandstof in je ruimteschip komt is ons een raadsel.

Scramble was in zijn tijd waarschijnlijk al niet de meest inspirerende arcadegame, maar heden ten dage heeft het spel helemaal weinig te bieden. Het spel bevat zes stages, maar door de onvergeeflijke opzet van het spel zul je de meeste waarschijnlijk niet zien. Wanneer je levens op zijn, moet je namelijk helemaal opnieuw beginnen en wanneer je midden in een level het loodje legt, wordt je ook weer aan het begin van het level geplaatst.

Scramble frustreert echter ook omdat je met piepkleine projectielen kleine, snelbewegende tegenstanders neer moet halen. Dit komt meer aan op puur geluk, dan op goed kunnen schieten en timen al zullen geoefende mensen op den duur de patronen wel uit hun hoofd weten. De enige reden om die moeite te nemen zijn overigens de Achievements, die leuk verdeeld over het spel zijn en je onder andere uitdagen om eens alleen bommen te gebruiken.