Sony heeft onlangs een goed alternatief geboden aan PSP-eigenaars die niet de mogelijkheid hebben om games te kopen en te downloaden via de online PSN-winkel. Door een selectie aan puzzelgames op een UMD uit te geven is het mogelijk om zonder internetconnectie of creditcard toch een paar exclusief op PSN beschikbare puzzelgames te spelen. Sony heeft inmiddels een nieuwe compilatie uitgebracht onder de naam Power Pack. Ook ditmaal worden drie games aangeboden, namelijk Beats, fl0w en Syphon Filter: Combat Ops.

De eerste game Beats is een ritme-game die is geïnspireerd door games als Dance Dance Revolution. De kern van de gameplay draait om het op het op de maat van de muziek, op het juiste moment indrukken van de juiste knop. Het leuke is dat naast de in de game aanwezige nummers, ook MP3's op je memorystick zijn te gebruiken als soundtrack. Ook kun je met aanwezige samples je eigen muziek maken en opnemen. Deze zelfgemaakte soundtracks kunnen weer gedeeld worden met vrienden. Er kan via een lokale draadloze verbinding zelfs worden 'gejammed' met maximaal vier andere spelers. De gameplay heeft zich in andere games al bewezen en in Beats kan het ook niet meer stuk. Het trendy stijltje van de game geeft het een frisse uitstraling.

Fl0w zou kunnen worden beschouwd als een non-game. Je zwemt, ondersteund door etherische muziek, als fictief microscopisch wezen door de zee. Door de vele kleurrijke vijanden te ontwijken en prooidieren op eten begin je langzaam te evolueren. Door specifieke onderdelen te eten, kun je bepalen hoe je evolueert. Het doel van het spel is simpelweg dit: het einde halen en evolueren. Dood kun je niet gaan en het is ook niet bijzonder moeilijk om het einde te halen. Maar hierin ligt dan ook niet de aantrekkingskracht van de game. De combinatie van rustgevende muziek, een prachtige grafische stijl en relaxte gameplay zorgt voor een ietwat aparte gameplay waar zeker voldoening uit is te halen.

Syphon Filter: Combat Ops is een tactische shooter die toegespitst is op multiplayer. Er kan met maximaal acht spelers online of lokaal via een draadloos netwerk tegen elkaar worden gespeeld. Een singleplayer modus is afwezig. In vier omgevingen zijn verschillende spelmodi te spelen waaronder Deathmatch en Sabotage. In een level editor zijn eigen doelstellingen en gametypes te maken. Nu zouden we graag melden dat de multiplayer-modi te gek zijn om te spelen, ware het niet dat er online geen mensen gevonden kunnen worden om mee te spelen.

Als je de drie aanwezige games op een rij zet, kun je je afvragen waarom Sony juist deze games op één schijfje aanbiedt. Beats en fl0w hebben gemeen dat muziek een grote rol speelt bij het spelen van de games. In Beats is het een integraal onderdeel van de gameplay en in fl0w wordt muziek gebruikt om samen met de graphics een aparte sfeer neer te zetten. De aanwezigheid van Syphon Filter: Combat Ops is echter een vreemde eend in de bijt. Is het doel van een dergelijke compilatie niet om juist mensen zonder internetverbinding of toegang tot de PSN Store de kans te geven deze PSN-games te spelen? Een beetje vreemd is het dan wel om een op online multiplayer toegespitste game op deze schijf te zetten. Bovendien voelt Combat Ops door de afwijkende en hardcore gameplay zeker niet op z'n plaats tussen de meer casual Beats en fl0w. Desalniettemin krijg je met het Power Pack wel aardig waar voor je geld. Ben je voor alle individuele games rond de 26 euro kwijt als je ze wilt downloaden, dan ben je met de 20 euro die je voor het Power Pack moet betalen voordeliger uit. De kans is echter wel dat één van de games niet helemaal voldoet.