Op mijn deurmat viel een mooi pakketje met daarop de prachtige letters : G A M E P O I N T en dan voel ik me net als een kind op Sinterklaasavond. Dit keer kon ik mijzelf gelukkig prijzen met een nieuwe game van EA Sports : NHL 2001.

We hebben het hier dus over de NHL, de National Hockey League. En als een amerikaan het woord hockey in zijn mond neemt, dan heeft hij het niet over Neerlands studenten sport #1. Nee, dan gaat het over stevige kerels en gevechten op gladde ijsbanen, ijshockey dus.

Ijshockey is bij de canadezen wat voetbal is voor ons nederlanders : een echte volkssport. EA Sports is zelf een Canadees bedrijf, je kan je dan waarschijnlijk wel voorstellen hoe kritisch er in eigen land naar deze game gekeken wordt.

Laten we er niet te lang om heen draaien en direkt aan de installatie beginnen. Deze game heeft bij mij zeer hoge verwachtingen geschept, want EA zegt deze game zeer verbeterd te hebben ten opzichte van NHL 2000 en we weten allemaal hoe sterk het “veel van hetzelfde” de overhand heeft bij games van EA Sports...