Op een mooie, laatste Zaterdag middag van September gebeurde het; de PTT leverde bij mij een pakketje af met daarin een wel zeer mooi uitziende, groen met blauwe doos. In deze doos bevond zich de nieuwe 'Microsoft SideWinder Precision 2'.

Kreten als Pinpoint Precision en Total Control sieren de verpakking en op de website voegen ze er zelfs Surgical Precision aan toe. We zullen in deze review gaan zien of deze uitspraken gegrond zijn.

De race stuurtjes winnen tegenwoordig sterk terrein op joysticks. Dit komt vooral door de populariteit van Rally- en Formule 1 games, maar we mogen de joystick nog niet afschrijven. Al is het maar om een van de oudste 'input devices' die we kennen in leven te houden en natuurlijk omdat een flight sim of combat flight game op je keyboard een totaal andere beleving is dan op een joystick.

De 'SideWinder Precision 2' is één van de drie joysticks die Microsoft momenteel op de markt heeft. Drie op een rij in volgorde van duur naar minder duur:

· Force Feedback 2

· SideWinder Precision 2

· Joystick

Vooral de laatst genoemde heeft niet echt een inventieve naam gekregen, maar daarintegen weet iedereen wel meteen waar het over gaat. De 'Joystick' is het kleine broertje van de 'SideWinder Precision 2' en heeft minder mogelijkheden, control en is een stukje kleiner. De 'Force Feedback' heeft bijna gelijk aan de SideWinder Precision 2' alleen heeft.. euh Force Feedback

System Requirements

· Multimedia personal computer with Pentium 166 or higher processor and USB port

· Microsoft Windows® 98 or Windows 2000 Professional operating system

· 16 MB of memory (RAM)

· 25 MB of available hard-disk space

· DirectX® 7.0a API (included)

· Quad-speed CD-ROM drive

· Super VGA, 256-color monitor

· Microsoft Mouse, or compatible pointing device

· Microsoft Internet Explorer 4.0 or later browser software to view User Guide

· Printer for profile printouts (optional)

· Joystick is compatable with Windows 98 or later based games only