Review

Life is Strange: Before the Storm Episode 3: Hell Is Empty

Warrig, maar goed

Geschreven door Erwin Vogelaar op

Conclusie

Hell Is Empty is een wat warrige, maar ook mooie en intense afsluiting van deze uitstekende prequelreeks. Bij elkaar genomen heeft Deck Nine Games met Before the Storm goed werk afgeleverd. Zowel voor liefhebbers van de originele game, maar ook als losstaand verhaal vol goede personages, interessante thema's en hartverscheurende keuzes.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Boeiende keuzes, interessante personages, alles komt samen
 • Minpunten
 • Mist samenhang, onnodig veel aandacht naar onbelangrijk personage
Life is Strange: Before the Storm was een welkome verrassing dit jaar. Deze prequelserie, gemaakt door een andere studio en met andere stemacteurs, wist toch de juiste snaren te raken. De intense derde aflevering sluit het verhaal over Chloe Price en haar relatie met Rachel Amber af. Of toch niet?

De tweede aflevering van Before the Storm eindigde met een heftige onthulling. Deze derde aflevering gaat over de gevolgen daarvan. Het nieuwe personage Sera is hierdoor van een schim in de eerste aflevering uitgegroeid tot een van de belangrijkste personages in het verhaal. Ook Rachel's vader is een stuk belangrijker en interessanter dan we hadden verwacht.

Mist samenhang

Hell Is Empty gaat naast Chloe en Rachel voornamelijk over ouderschap en wat het betekent om een goede vader of moeder te zijn. Afgezien van Rachel en haar ouders worstelt Chloe ook nog steeds met de dood van haar vader. Dat is extra zwaar nu de nieuwe vriend van haar moeder thuis is ingetrokken. Deze aflevering gaat daarom ook over verlies en het daarmee omgaan. Al met al levert het best een complexe episode op, waarin ook alle keuzes van de voorgaande afleveringen samenkomen. Hierdoor zijn de beslissingen die je maakt complexer en interessanter dan voorheen.

Toch mist de aflevering hierdoor ook samenhang. De scènes volgen elkaar wat onhandig op, alsof er niet genoeg tijd was om alles glad te strijken. De vreemdste keuze is dat een extra personage plots een belangrijke rol krijgt, terwijl dat helemaal niet nodig is. Deze oude vriend van Chloe komt uit het niets. Hij weet wel een intense scène te creëren, maar als speler weet je hem nauwelijks te plaatsen, geef je niet om hem en uiteindelijk had het beter geweest als hij het verhaal niet onderbrak.

Toch goed

Toch is Hell Is Empty een fijne afsluiter van deze serie. Net als de voorgaande afleveringen creëren de makers een prettige wereld waar je wil blijven hangen, door de mooie scènes en de uitstekende soundtrack. Deck Nine Games vertelt, hoewel wat warrig, tevens een goed verhaal, met een fijne schurk, complexe personages en hartverscheurende keuzes.

Life is Strange: Before the Storm Episode 3: Hell is Empty is nu beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eindelijk niet meer als laatste gekozen in Echo Arena Gran Turismo Sport krijgt update die regen op tracks toevoegt
4

Reacties op: Life is Strange: Before the Storm Episode 3: Hell Is Empty

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • rpenning

  • 29 december 2017 12:51
  Weer een geweldig spel, ik vond hem wel iets minder dan de vorige want ik miste het terug spoelen van de tijd. Voor de rest een goed verhaal en wederom de keuzes zijn moeilijk, zoals dat hoort. Ik heb meeedere keren even op pauze gedrukt om even een sigaretje te roken en goed na te denken wat ik zou kiezen. Zeker een aanrader!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hiss

  • 29 december 2017 13:14
  Zelf vond ik het het onbelangrijke personage niet heel geforceerd over komen. Omdat er in de 1e en 2e episode een opbouw zit waarin je dit persoon iedere keer negeert/niet serieus neemt. Misschien heeft het ook met de eerdere conversatie-opties te maken in hoeverre het lijkt alsof dit personage uit het niets komt.

  Alles bij elkaar vond ik dit ook weer een hele goede Life Is Strange. Ik had het liefste eerst deze gespeeld en daarna pas het origineel. Dan had het 1e deel nog meer impact gehad, denk ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shriko

  • 29 december 2017 14:40
  Eigenlijk had de episode Hella is Empty moeten heten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • kleinekoosjer

  • 29 december 2017 16:46
  Mooi, kan ik eindelijk beginnen! (met de hele serie that is..).. ik baal er van dat ik het plot van deel 1 al een beetje ken.. maar goed, deze 3 eerst dan het orgineel. Zin in!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.