Genre: Stategy &puzzlePublisher: talensoft Developer: talensoft

Minimale systeem eisen volgens talensoft:

· Pentium 266 or higher

· Windows 95/98

· Computer 100% PC compatible

· 64 MB RAM minumum

· 4X CD-Rom or higher

· Microsoft Compatible Mouse

· DirextX compatible 3D accelerator

· DirextX compatible sound card

Test Systeem:

· Celeron 300A @ 374 Mhz

· Windows 98 SE

· 128 MB RAM

· 40X A-Open CD-Rom

· Microsoft Compatible Mouse

· Viper 550 nVidia TNT

· PCI 64 soundkaart

We kennen allemaal de oude lemmings serie die verschenen vanaf 1991. Dit waren een van de eerste spellen die ik speelde op mijn, voor die tijd mooie en met kleurenbeeldscherm uitgeruste 386, pc'tje.

Voor het geval je geheugen je in de steek laat, zal ik even een paar titels op chronologische volgorde noemen:

- Lemmings

- Oh No! More Lemmings

- X-mas Lemmings

- Lemmings 2: The tribes

- The Lemmings Chronicles

Humor was in deze serie van groot belang. De manier waarop deze sullige groenharige wezens zich gedroegen was erg grappig en ook de geluidseffecten waren voor die tijd geweldig.

Screenshot van de eerste Lemmings..

Toen volgde Lemmings Paintball. Dit spel was voor mij een enorme tegenvaller; De slechte gameplay en vreselijke graphics waren mij een doorn in het oog.

Screenshot van Lemmings Paintball…

Vervolgens werd Lemmings 3D uitgebracht. Lemmings 3D was de eerste poging om van de lemmings serie een 3d variant te maken. Om mijn geheugen even iets op te frissen heb ik de demo van dit spelletje eens gedownload en dat kun jij ook doen, maar alleen als je zin hebt in wat nostalgie .

Eigenlijk kan ik niets anders zeggen dan; dat het ze aardig goed gelukt is en voor z'n tijd waren de graphics niet onaardig. Met nadruk op : 'voor z'n tijd', want we praten hier over een spelletje met softwarematige rendering en het draaide onder een resolutie van 320x200. Dat is niet iets waar je me midden in de nacht voor mag wakker bellen..

Screenshot van Lemmings 3D..

Nu is er dan Lemmings Revolution , ditmaal moeten we de kleine wezentjes helpen hun weg te vinden in een compleet in 3d weergegeven wereld.

Is het de makers gelukt om de sleur van 'Lemmings Paintball' en 'Lemmings 3D' van zich af te schudden en er weereens een ouderwets goede puzzle & strategy game van te maken?

To be continued..