Getest op:

PIII 450 Mhz

128 MB ram

Riva TNT 1

Soundblaster Live!

Minimale systeemeisen:

Pentium 233 Mhz

32Mb

4Mb 3D Acceleratie

SoundBlaster Compatible

[bullet] Le Mans

Het is 6 uur s' avonds, het begint te schemeren. Je ligt 14e, nog 18 uur te gaan. Je rijdt je wagen rustig de pits in, nieuwe bandjes, wat benzine en weg. Als het 's nachts is denk je met weemoed terug aan de middag daarvoor. Toen was je nog fris en was het nog licht. Je slaapt bijna, zal je het volhouden?

Het stukje hierboven zou zo van Le Mans 24 Hours racing kunnen zijn. Le Mans 24 Hours (LM24h) is –je vermoedt het al- een spel dat gebaseerd is op de 24 uur durende race. Deze race in Le Mans, Frankrijk is uniek en al ruim 70 jaar erg populair. Een game kon daarom ook niet uitblijven. Uitgever Infogrames kocht de rechten op en Eutechnyx maakte de game.

Naast Le Mans kan je ook op andere Franse GT circuits rijden. Gelukkig maar, anders ging het spel snel vervelen. Er zijn 5 verschillende opties. Allereerst natuurlijk de Le Mans rit, die je op 24 kan instellen (met save functie), maar die je ook kunt instellen op een 4 uur, 1 uur, 24 minuten of voor de echte watjes 12 minuten. Verder heb je nog Championschip waarbij je in de GT2 klasse begint en je zo naar boven mag vechten naar de prototypes. Single Race, Time Trial en Practise zijn verder nog de mogelijkheden die denk ik iedereen wel snapt.