De fans zijn natuurlijk al naar de tweede Harry Potter-film geweest, dus dan heb je nu alle tijd om je op de bijbehorende games te storten. Op de GameCube bijvoorbeeld, in Harry Potter en de Geheime Kamer.

Het spel volgt de gebeurtenissen uit het boek en de film, dus als je die al kent, helpt het wel tijdens het spelen. Maar voor wie helemaal nieuw is en ook het eerste Harry Potter-spel niet heeft gespeeld, worden er tijdens het spelen regelmatig tips gegeven over de besturing.

De eerste levels zijn vooral bedoeld om kennis te maken met het spel en natuurlijk met de karakters. Je speelt natuurlijk de rol van Harry Potter, maar ook Hermelien, Ron, Perkamentus, Professor Smalhart, Jammerende Jennie en andere karakters uit de film dragen hun steentje bij.

De tweede film is een stuk spannender dan de eerste, en dat geldt ook voor het spel. Harry krijgt te maken met allerlei enge beesten, en moet het ook opnemen tegen de Beukwilg [whoeoeoe].

Harry´s tweede jaar op Zweinstein wordt in deze game samengevat in slechts zeven dagen. Elke dag wachten Harry nieuwe taken, waaronder het meedoen aan een hindernisrace en het volgen van magie-lessen. Om mee te doen aan de Zwerkbalwedstrijden, moet de je wel weer even je vliegkunsten oefenen.

Na schooltijd brengt Harry de meeste tijd door in de gangen van het kasteel. Helaas kan Harry daarbij niet die handige onzichtbaarheids-cape gebruiken, maar moet hij op zijn eigen sluipkunsten vertrouwen om ongemerkt langs leraren en andere obstakels te komen.

Tijdens het spelen verzamelt Harry de bekende Smekkies in alle Smaken. Die Smekkies dienen als een soort geld, waarmee je bij andere leerlingen allerlei goodies kunt kopen.

Deze tweede Harry Potter game is net als de film beter dan z´n voorganger. Meer variatie, betere graphics en dus gewoon leuker om te spelen.