Dat gaming ook gecombineerd kan worden met lichaamsbeweging bewijst Sony met EyeToy: Play. EyeToy bestaat namelijk uit een DVD met spellen en een webcam-achtige camera welke je bovenop je PS2 kan zetten. Deze webcam registreert je bewegingen en laat deze op het televisiescherm zien. Vervolgens kan je een van de vele spelletjes opstarten waarin je telkens een zo hoog mogelijke score moet behalen door met de juiste manier met je lichaam te bewegen. Wij bekeken of dit alleen leuk klinkt, of ook echt leuk is. Het aansluiten

Voordat we met EyeToy kunnen beginnen moet de camera natuurlijk eerst aangesloten zijn op de PS2. Het enige wat je hoeft te doen is de camera in een van de twee USB poorten van je PS2 te drukken en deze vervolgens boven op de TV te zetten. Er zit een snoer bij welke lang genoeg is om eventueel een kleine omweg langs een TV-meubel af te leggen. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan je de camera ook altijd nog onder de TV of ernaast neerzetten, zolang je wanneer je voor de camera staat het beeld van de TV maar goed kan zien.

Nu de camera is aangesloten kan je in principe de DVD erin gooien en beginnen met spelen, maar het beste maak je eerst even wat ruimte. EyeToy speel je het best in staande houding, al kunnen een aantal games ook prima zittend uitgevoerd worden. De afstand tussen de speler en de camera moet zo'n 1,5 tot 2 meter zijn. In de gemiddelde huiskamer zal de salontafel dus even aan de kant gezet moeten worden voordat er met EyeToy gespeeld kan worden.

Ook moet de kamer voldoende belicht zijn. Overdag is dat geen probleem, maar 's avonds willen schemerlampen nog wel eens voor meerdere schaduwen zorgen welke door de camera als beweging gedetecteerd zullen worden. Daarom is het van belang dat je met een grote, heldere lamp de kamer verlicht. Ook de achtergrond waartegen je speelt moet niet teveel overeen komen met de kleur van je lichaam. Anders zou het nog wel eens voor kunnen komen dat je bewegingen niet goed gedetecteerd worden. Wanneer het huis volledig verbouwd is kan je dan eindelijk aan de slag!

Het spel starten

Wanneer je Eye Toy opstart zal je na een hele reeks logo's in het hoofdmenu belanden. Meteen al kan je gaan beginnen met bewegen want ook de menu's dienen middels het lichaam bediend te worden. Door met je handen over bepaalde knoppen te bewegen kan je door de verschillende opties van het menu scrollen. Zo kan je kiezen uit een spel voor één of meerdere spelers, voor het instellen van enige opties (waaronder het kaliberen van de gevoeligheid van de camera), het opnemen van een videoboodschap, een spellendoos en voor het aanmaken van een profiel.

Het aanmaken van een spelersprofiel is een leuke aangelegenheid. Allereerst dien je je naam in te vullen, wat wederom middels de nodige lichaamsbeweging geschiedt. Daarna mag je drie keer op de foto: een keer in blije, verbaasde en sippe toestand. Deze foto's zullen tijdens een multiplayerspel te zien zijn en variëren naargelang de stand tijdens het spel. Tijdens een singleplayerspel zal je deze foto's echter niet tegen komen, doch gekke bekken trekken voor de camera is altijd vermakelijk. Nu we een profiel hebben aangemaakt is het tijd om de spelletjes te proberen!