Met Dynasty Warriors 3 heb ik weer oude tijden kunnen laten herleven. En wel de gouden tijden van Double Dragon. Het simpele beukwerk uit de Double Dragon games heeft me maanden lang zoet gehouden. Maar tijden zijn veranderd, en zo ook het niveau van de huidige games. Dynasty Warriors valt dan ook wel in hetzelfde genre, maar lijkt totaal niet op de oudere generatie beat'm'ups Deze game speelt zich af in het oude China en simuleert gigantische battles in grote 3D werelden. Dit gaat er dus zeker anders aan toe dan de pixelbrij van Double Dragon. Het grootste probleem van beat'm'ups is het gebrek aan verscheidenheid in alle aspecten van de game. Evenals de oude klassiekers heeft ook Koei, de makers van het spel, hier de nodige oplossingen voor bedacht. Typisch Chinees

DW3 is gebaseerd op een oud Chinees boek, Romance of the Three Kingdoms, geschreven door Luo Guanzhong, ons allen bekend natuurlijk. Daarnaast heeft men uitvoerig de Chinese historie bestudeert, dit is duidelijk terug te vinden in de game. Alle kleding, omgevingen, gebouwen en dergelijke zijn ontzettend goed gedigitaliseerd.

Ook zijn alle namen en gebeurtenissen gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, waarvan de meeste ook uit het boek komen. Zowel in het boek als in de game komt er alleen een hoop fantasie bij kijken. Magische trucjes, bijna onsterfelijke helden en dergelijke zijn hoogstwaarschijnlijk niet helemaal volgens de regels van de historie in het verhaal verschenen. Maar dat maakt het ook wel weer typisch Chinees/Japans. Evenals de vele liefdes en relaties die terug komen in het verhaal.

Op de DW3 disc staat ook een uitgebreide database, met allerlei informatie over de drie rijkdommen (Wu, Wei en Shu), hun drie heersers en generaals en allerlei andere helden en bijrollen. Mensen die het boek gelezen hebben zullen hier veel uit herkennen.