De Delta Force reeks van ontwikkelaar Novalogic gaat al een behoorlijk lange tijd mee. Sinds het eerste deel verscheen in 1998, zijn er al zo'n zeven nieuwe delen en uitbreidingen op de markt gebracht. Novalogic heeft met Delta Force Xtreme geprobeerd om een remake te maken van het eerste deel, met de graphics van deze tijd. Of Delta Force Xtreme mee kan komen met de hedendaagse shooters en of Novalogic hier goed mee weg is gekomen, kun je lezen in deze review.

Ik val maar meteen met de deur in huis want op het moment dat ik Delta Force Xtreme voor het eerst had opgestart, kreeg ik een ontzettend “déjà vu” gevoel. Deze game lijkt namelijk qua uiterlijk precies op het vorig jaar verschenen Joint Operations, alleen dan met een heel klein vleugje Delta Force. Nu is hier natuurlijk niks mis mee aangezien Joint Operations een vette game is en ik deze nog vrij regelmatig speel, maar ik had de hele tijd het gevoel dat ik een soort van uitbreiding van die game aan het spelen was. In Delta Force Xtreme zitten zelfs dezelfde voertuigen en gebouwen als in Joint Operations.

Nu ik de onoverkoombare vergelijking heb gemaakt met Joint Operations, probeer ik Delta Force Xtreme aan de kaak te stellen zonder dat ik daarbij Joint Operations in mijn achterhoofd hou. Ik heb al eerder aangekaart dat Delta Force Xtreme een remake is van het eerste deel uit de Delta Force serie. Veel missies zijn dan ook overgenomen uit het origineel, met de toevoeging van een aantal nieuwe missies. De missies vinden plaats in Peru, Tsjaad en Nova Zembla en bestaan voornamelijk uit het van grote afstand kapot schieten van terroristen en drugsbandieten. Af en toe moet er een object vernietigd worden, maar meer variatie in de gameplay is niet te vinden in deze game. Je vecht in de missies vaak wel samen met andere teams van Delta Force, maar de acties van deze heren zijn op geen enkele manier te beïnvloeden door de speler.