Review
Corsair Headsets

Corsair HS60 Haptic en Void Elite Surround: Gameheadsets die meer zijn dan hun gimmicks

Spelplezier met trillingen en uitstekende lokalisatie

Geschreven door Sascha Meijer op
Het Amerikaanse Corsair voorziet in zo’n beetje alle soorten gamehardware die je je als pc-gamer kunt wensen. Van lichtgevende muizen en toetsenborden, tot apparatuur voor streaming. Corsair bouwt zelfs hele game-pc’s. Ook op het gebied van gameheadsets heeft het bedrijf een flink aanbod.

Dit artikel is onderdeel van de grote Gamer.nl Gaming Headsets Round-Up. We testen daarin twintig gaming headsets. In november bespreken we de beste producten in verschillende prijsklassen. Mocht je geïnteresseerd zijn in de reeds geteste gaming headsets, klik dan hier voor een overzicht van alle besproken producten.

Veel producten van Corsair laten zich, zoals gezegd, kenmerken door de nodige ledverlichting. Binnen de headsetlijn van Corsair is deze verlichting echter een stuk subtieler toegepast dan bij de meeste randapparatuur of game-pc’s. Bij de Void Elite Surround is de verlichting bijvoorbeeld verwerkt in de Corsair logo’s op de oorschelpen en de HS60 Haptic licht zelfs helemaal niet op. Tegenover het ontbreken van ledverlichting bij de HS60 Haptic, staat de introductie Haptic Bass. Haptic Bass laat de headset fysiek trillen bij bastonen.

De headsets zijn - met 130 euro voor de HS60 Haptic en 79 euro voor de Void Elite Surround - redelijk toegankelijk geprijsd. Beide modellen zijn alleen compatibel met pc’s en te gebruiken in combinatie met de iCue-software. Met de ledverlichting en de Haptic Bass hebben beide headsets op het eerste gezicht een behoorlijke gimmick aan boord. Zijn deze gimmicks alles wat deze headsets te bieden hebben, of levert Corsair twee hele degelijke headsets af waarbij de gimmicks dienen als speelse toevoeging?

Corsair Headsets

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. HS60 Haptic
  3. Void Elite
  4. Samenvattend

Dit artikel delen:

Lees meer

Next-gen update Fortnite verschijnt tegelijk met release consoles PlayStation VR is niet compatibel met PS5-versies van PS4-games
0

Reacties op: Corsair HS60 Haptic en Void Elite Surround: Gameheadsets die meer zijn dan hun gimmicks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.