Bomberman is een van de oudste gamesseries en maakt nu zijn debuut op de GameCube. Vergeleken met de simpel uitziende Bomberman-levels van jaren geleden, is er in de 21ste eeuw heel wat veranderd voor dit explosieve ventje. Bomberman probeert zijn vijanden ditmaal te verslaan in een vijftal 3D-werelden met elk zestien verschillende gebieden. Elke wereld heeft een bepaald thema met bijbehorende problemen.

De spelopzet is niet echt veranderd, en waarom zou je zo´n prima idee ook gaan aanpassen? Je gooit nog steeds met bommen en je blaast daarmee je tegenstanders op of je opent er nieuwe doorgangen mee naar de eindbaas van het level.

Bomberman Generation is een spel waarin actie en puzzels worden gecombineerd. De puzzels zijn niet echt moeilijk. Meestal gaat het om het opblazen van een bepaald voorwerp of het overhalen van een schakelaar om een doorgang te openen.

Liefhebbers van de originele Bomberman-games kunnen hun hart ophalen in de multiplayer Battle-mode, waarin de levels weer gewoon ouderwets van boven worden bekeken. Behalve deze standaard Battle-mode zijn er nog meer multiplayer-modi zoals Dodge Battle en Reversi Battle.

Bomberman mag natuurlijk niet ontbreken op de GameCube, en met Bomberman Generation hebben de makers weer een paar aardige nieuwtjes geïntroduceerd. Jammer is wel dat de normale speelmode nogal kort is.