Review
Assassins Creed Chronicles India

Assassin’s Creed Chronicles: India

Prince of Persia, ben jij het?

Geschreven door Erwin Vogelaar op
De Assassin’s Creed Chronicles-serie heeft hetzelfde probleem als de grote Assassin’s Creed-games: het is teveel van hetzelfde. ACC: India is eigenlijk ACC: China met een iets ander uiterlijk en een paar kleine aanpassingen. Geen slechte game, maar nu weten we het wel.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Kleurrijk, moeilijkere puzzellevels
  • Minpunten
  • Lijkt te veel op zijn voorganger, niet soepel genoeg, vechtsysteem, verhaal

Mogelijk komt er pas in 2017 weer een nieuwe grote Assassin’s Creed-game uit. Toch kunnen we ook dit jaar weer over daken sluipen en onze verborgen messen in vijanden steken. Na Assassin’s Creed Chronicles: China mogen we nu naar India voor een strijd om een diamant en de prinses.

Assassin’s Creed Chronicles is een trilogie aan side-scrollers waarin alle bekende elementen van de grote games vanuit een zijaanzicht worden gebruikt. In de review van ACC: China lieten we weten dat de game al snel niet meer weet te verrassen. We hoopten dat daar met ACC: India wat aan gedaan werd, maar eigenlijk speel je grotendeels dezelfde game in een ander jasje. Typisch Assassin's Creed dus.

ACC India

A Whole New World

ACC: China zag er goed uit door de unieke penseelstreekstijl. ACC: India moet het vooral van de vrolijke kleuren hebben. Afgezien van de bonte bedoening, oogt de game door de cel-shaded stijl een stuk minder bijzonder. De aankleding is makkelijk: stop wat tijgers, olifanten, kleuren en krullerige rookwolkjes in je game en je hebt India. Het doet ons vooral verlangen naar een echte Assassin’s Creed-game waarin India goed wordt uitgewerkt. Ook krijgen we flashbacks naar Prince of Persia. Dat de game vanuit een zijaanzicht gespeeld wordt helpt ook mee met het Prince of Persia-gevoel. Daar houdt de vergelijking echter wel op.

De gameplay is nagenoeg gelijk aan ACC: China. Hoofdpersonage Arbaaz, een dief en assassin die doet denken aan Disney’s Aladdin, heeft wel een nieuw wapen: de chakram. Daarmee kan hij onder andere touwen in de verte doorsnijden om objecten naar beneden te laten vallen. Ook kan hij later in de game onzichtbaar worden.

Chronicles

In de Chronicles-games speel je levels die afwisselen tussen puzzel en parkour. In de puzzellevels krijg je een gebied met vijanden voorgeschoteld waar je langs moet zien te raken. Dat kan met geweld of door heel voorzichtig te sluipen. De meeste punten krijg je door zo stil mogelijk te zijn en niemand te doden. In de parkourstukken moet je juist zo snel mogelijk door een level rennen, vaak omdat de boel volledig instort.

ACC: India bouwt hier op voort, met een wisselend resultaat. Hoewel de game grotendeels voelt als ACC: China met een iets andere stijl, is er wel iets aangepast. Zo zijn de puzzellevels moeilijker en daardoor ook iets leuker. Er zijn meer onderdelen in de levels geplaatst die het je lastiger maken en er lopen meer vijanden rond. Ook krijg je soms meerdere doelen om te bereiken in één level.

Een stuk minder geslaagd zijn de parkourlevels. Deze keer zijn er onder andere oude tempels toegevoegd, waar je doorheen rent terwijl er allerlei wapensystemen activeren. De al bestaande parkour-gameplay lijkt niet helemaal klaar te zijn voor die nieuwe stap. Arbaaz beweegt niet soepel genoeg, wat irriteert als de levels moeilijker worden en je bij één fout opnieuw moet beginnen. Ook de gevechten zijn er door nieuwe, lastigere vijanden niet beter op geworden. Gelukkig is praktisch elk conflict te vermijden als je kiest voor sluipen.

ACC India

Op naar Rusland

Het verhaal gaat daarnaast nergens over en verzandt in het aloude redden van de prinses. ACC: India biedt te weinig nieuws om enthousiast van te worden, terwijl de voorganger al moeite had om onze interesse vast te houden. We houden daarom ons hart en onze vodka vast voor het derde deel in deze trilogie: Russia. Afijn, de Russische assassin beschikt over een geweer en de zwart-wit stijl spreekt ons best wel aan. Wie weet wordt het nog wat.

Assassin's Creed Chronicles: India is nu verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One en komt op 5 april 2016 uit op Vita.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Titan Comics geeft Dark Souls-comicbook uit Details Xbox One-update onthuld
66

Reacties op: Assassin’s Creed Chronicles: India

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    coola

    • 20 januari 2016 12:14
    @Bonecrusher1973

    Gelukkig heeft iedereen een eigen mening ;) . Ik betaal liever voor AC dan voor Fifa ( ondere andere omdat ik niks heb met voetbal )

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Grohe

    • 20 januari 2016 12:46
    @Bonecrusher1973,
    Mee eens hoor. Visueel kon ik Unity nog waarderen, maar bij Syndicate was het weer stront met al die mistbanken en duistere belichting.
    En het verhaal? Tja daar ga ik nog geen eens meer op in.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ShadowX

    • 20 januari 2016 12:15
    Mensen vergeten dat een review een mening is van degene die hem test, iedereen ervaart het anders.

    Ik heb deze gehaald en ff gespeeld en was vermakelijk maar gezien tot op heden Fallout 4 me bezig blijft houden en nog steeds niet uitgespeeld heb blijf ik daar terug naar gaan.
    Deze wordt binnenkort zeker uitgespeeld en zolang een spel mij vermaakt plak ik er geen cijfer aan.

    Ik weet toevallig dat gamer.nl liever ook geen cijfer aan een review vast plakt maar het iets is wat de gemiddelde lezer toch graag wilt zien.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    MichelMusters

    • 20 januari 2016 12:22
    @ShadowX Nouja, enige nuance: soms denken we dat het gewoon gemakkelijker zou zijn geen cijfer aan een game te geven en de tekst voor zichzelf te laten spreken. Echter, zoals je zegt, in deze tijd waarin een groot aantal bezoekers geen tijd heeft om een heel artikel te lezen, is een cijfer hangen aan een game wel nodig. Hoewel een kleine groep bezoekers graag geen cijfers zouden willen zien, is er een hele grote groep die het wel op prijs stelt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ShadowX

    • 20 januari 2016 12:40
    @MichelMusters Ik zie liever geen cijfer.

    Ik zie liever aan het einde een 'conslusie' verschijnen met daaronder de 'plus' punten en de 'min' punten.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Grohe

    • 20 januari 2016 12:41
    @MichelMusters,
    Complimenten aan het artikel en het gegeven cijfer. Ik heb het gelezen en vind dat dit cijfer recht doet aan het spel en artikel.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • RIO21

    • 20 januari 2016 19:57
    @Grohe

    Hier ben ik het serieus 100% mee eens

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    coola

    • 20 januari 2016 12:31
    @ShadowX

    Ik plak meestal ook geen waarde aan een cijfer. Al geef soms ook een cijfer als ik een review schrijf xD. En idd een review is vaak enkel een menig van de schrijver en niet meer dan dat en iedereen ervaart een game/boek/film anders en je kan ook niet verwachten eisen dat iedereen de game kut vind ( of goed :P ).

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ShadowX

    • 20 januari 2016 12:43
    @coola

    Klopt maar er zijn ook figuren bij die het eens zijn met de review en de game niet eens gespeeld hebben, met alle respect maar dat vind ik de domste opmerking die men kan maken.

    Ik kocht verleden jaar het spel Journey omdat iedereen het over die game had en toen ik hem uit had had ik zoiets van wat vind men hier nou geweldig aan want ik vond er letterlijk geen drol aan, maar toen dacht ik je hebt ook de grote groep mee lullers die graag mee praten met een bepaalde doelgroep je weet wel het hoopje mens ik wil erbij horen.

    Maar goed ik speel games om me te vermaken en ik probeer tenminste games en als het een miskoop is dan denk ik ach er zijn ergere dingen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    MichelMusters

    • 20 januari 2016 12:43
    Ik wil er nog één ding over zeggen: we gaan niet stoppen met cijfers geven. En vanaf nu dan graag weer een discussie over de game zelf (en het gegeven cijfer eventueel) en niet cijfers an sich :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    coola

    • 20 januari 2016 12:52
    @MichelMusters

    Als de discussie maar "vriendelijk" blijft. En niet zoals wel eens gebeurd van dat wat dan ook word uitgemaakt omdat je zegt ik vind de game goed etc.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ShadowX

    • 20 januari 2016 14:06
    @MichelMusters

    Waarom staat er geen conclusie bij, vind dat zelf erg fijn net als bij een boek een kort stukje op de achterkant.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Grohe

    • 20 januari 2016 14:11
    @ShadowX,

    Staan er wel.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    MichelMusters

    • 20 januari 2016 14:18
    @ShadowX De conclusie van onze recensies staat, samen met het cijfer, al jaren bovenaan de recensie.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Red Dead Demon

    • 20 januari 2016 12:58
    Tsja, brood ziet er ook elke dag het zelfde uit. En dat men ook dagelijks.
    Als Assassin's Creed er steeds anders uit zag heette het geen Assassin's Creed.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    coola

    • 20 januari 2016 13:05
    @Red Dead Demon

    Lol goeie vergelijking xD.

    Maar ja het is ook haast zeker dat men die nu klaagt van het is te veel copy pasta ook gaan bitchen als de serie een overhaul krijgt en de basis drastisch veranderd.

    AC is er gewoon voor de fans en niet om de mainstream tevreden te houden ( Ohja imho of course )

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ShadowX

    • 20 januari 2016 14:04
    Zolang fans get kopen houd dat in dat vele de AC reeks nog steeds goed vind.
    Er zullen altijd mensen bij zijn die het niks vinden prima dat kan mijn advies aan die mensen is simpel gewoon niet kopen dan hoef je er ook niet om te zeuren.

    De nieuwe Star Wars is een goed voorbeeld Disney wilde bij het oude concept blijven omdat dat werkt, lucas wilde dat niet en we hebben allemaal gezien hoe dat afliep met deel 1 tot 3.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Tripn

    • 20 januari 2016 14:09
    @coola
    Volgens mij komt het copy paste gevoel doordat ze elk jaar weer een AC uitbrengen. Ik denk daarom dat Ubisoft er goed aan doet om 2-4 jaar over een nieuwe titel te doen. Ze hebben genoeg andere IP's om de jaren van geen AC te dichten.
    Hopelijk kunnen ze ooit terug gaan naar de impact die AC2 had, want dat was gewoon een topspel.
    En als zij een aantal jaar wachten en echt goed en lang nadenken over toevoegingen die het spel dieper en beter maken dan zal je na een aantal jaar zien dat meer mensen enthousiast zijn over AC.
    Ditzelfde geldt trouwens ook voor andere franchisemelkers zoals Activision (Call of Duty) en EA (Battlefield)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Grohe

    • 20 januari 2016 13:32
    @Red Dead Demon,
    Brood schijt of kots ik ook elke dag eruit. Meestal dat eerste. Soort dlc dus. Althans zou me niet verbazen als op Ubisoft kantoor zo gaat.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    haastnooit

    • 21 januari 2016 12:02
    @Grohe Al zou ik die kont-ent echt niet willen downloaden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.