Review
Assassins Creed Chronicles India

Assassin’s Creed Chronicles: India

Prince of Persia, ben jij het?

Geschreven door Erwin Vogelaar op
De Assassin’s Creed Chronicles-serie heeft hetzelfde probleem als de grote Assassin’s Creed-games: het is teveel van hetzelfde. ACC: India is eigenlijk ACC: China met een iets ander uiterlijk en een paar kleine aanpassingen. Geen slechte game, maar nu weten we het wel.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Kleurrijk, moeilijkere puzzellevels
  • Minpunten
  • Lijkt te veel op zijn voorganger, niet soepel genoeg, vechtsysteem, verhaal

Mogelijk komt er pas in 2017 weer een nieuwe grote Assassin’s Creed-game uit. Toch kunnen we ook dit jaar weer over daken sluipen en onze verborgen messen in vijanden steken. Na Assassin’s Creed Chronicles: China mogen we nu naar India voor een strijd om een diamant en de prinses.

Assassin’s Creed Chronicles is een trilogie aan side-scrollers waarin alle bekende elementen van de grote games vanuit een zijaanzicht worden gebruikt. In de review van ACC: China lieten we weten dat de game al snel niet meer weet te verrassen. We hoopten dat daar met ACC: India wat aan gedaan werd, maar eigenlijk speel je grotendeels dezelfde game in een ander jasje. Typisch Assassin's Creed dus.

ACC India

A Whole New World

ACC: China zag er goed uit door de unieke penseelstreekstijl. ACC: India moet het vooral van de vrolijke kleuren hebben. Afgezien van de bonte bedoening, oogt de game door de cel-shaded stijl een stuk minder bijzonder. De aankleding is makkelijk: stop wat tijgers, olifanten, kleuren en krullerige rookwolkjes in je game en je hebt India. Het doet ons vooral verlangen naar een echte Assassin’s Creed-game waarin India goed wordt uitgewerkt. Ook krijgen we flashbacks naar Prince of Persia. Dat de game vanuit een zijaanzicht gespeeld wordt helpt ook mee met het Prince of Persia-gevoel. Daar houdt de vergelijking echter wel op.

De gameplay is nagenoeg gelijk aan ACC: China. Hoofdpersonage Arbaaz, een dief en assassin die doet denken aan Disney’s Aladdin, heeft wel een nieuw wapen: de chakram. Daarmee kan hij onder andere touwen in de verte doorsnijden om objecten naar beneden te laten vallen. Ook kan hij later in de game onzichtbaar worden.

Chronicles

In de Chronicles-games speel je levels die afwisselen tussen puzzel en parkour. In de puzzellevels krijg je een gebied met vijanden voorgeschoteld waar je langs moet zien te raken. Dat kan met geweld of door heel voorzichtig te sluipen. De meeste punten krijg je door zo stil mogelijk te zijn en niemand te doden. In de parkourstukken moet je juist zo snel mogelijk door een level rennen, vaak omdat de boel volledig instort.

ACC: India bouwt hier op voort, met een wisselend resultaat. Hoewel de game grotendeels voelt als ACC: China met een iets andere stijl, is er wel iets aangepast. Zo zijn de puzzellevels moeilijker en daardoor ook iets leuker. Er zijn meer onderdelen in de levels geplaatst die het je lastiger maken en er lopen meer vijanden rond. Ook krijg je soms meerdere doelen om te bereiken in één level.

Een stuk minder geslaagd zijn de parkourlevels. Deze keer zijn er onder andere oude tempels toegevoegd, waar je doorheen rent terwijl er allerlei wapensystemen activeren. De al bestaande parkour-gameplay lijkt niet helemaal klaar te zijn voor die nieuwe stap. Arbaaz beweegt niet soepel genoeg, wat irriteert als de levels moeilijker worden en je bij één fout opnieuw moet beginnen. Ook de gevechten zijn er door nieuwe, lastigere vijanden niet beter op geworden. Gelukkig is praktisch elk conflict te vermijden als je kiest voor sluipen.

ACC India

Op naar Rusland

Het verhaal gaat daarnaast nergens over en verzandt in het aloude redden van de prinses. ACC: India biedt te weinig nieuws om enthousiast van te worden, terwijl de voorganger al moeite had om onze interesse vast te houden. We houden daarom ons hart en onze vodka vast voor het derde deel in deze trilogie: Russia. Afijn, de Russische assassin beschikt over een geweer en de zwart-wit stijl spreekt ons best wel aan. Wie weet wordt het nog wat.

Assassin's Creed Chronicles: India is nu verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One en komt op 5 april 2016 uit op Vita.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Titan Comics geeft Dark Souls-comicbook uit Details Xbox One-update onthuld
66

Reacties op: Assassin’s Creed Chronicles: India

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Phobia

    • 20 januari 2016 14:14
    @Grohe

    nee, mijn meningen zijn altijd feit. Dat weet je toch.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Grohe

    • 20 januari 2016 14:25
    @Phobia,
    Ik vind dat ik het daarmee feitelijk eens ben. Excuus.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    oropher

    • 20 januari 2016 18:26
    @Phobia
    Nee ligt ook deels aan je stemming.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    coola

    • 20 januari 2016 14:07
    @oropher

    In principe wel al is het natuurlijk geen feit als je van AC houd je een slechte smaak hebt ;)

    Overigens gaat de lore van AC nog vrij diep. Dat merk je vooral als je ook de boeken en de comics leest van AC. Oppervlakkig is AC in ieder geval niet te noemen. Wel is het zo dat ( maar dat geld voor elk verhaal ) het je moet liggen anders kan het idd zo zijn dat je het niks vind.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    haastnooit

    • 20 januari 2016 14:44
    @oropher Smaak, en dus ook slechte smaak, is per definitie relatief en kan nooit feitelijk aangetoond worden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • -it-

    • 20 januari 2016 11:26
    Ik weet nog goed toch deel 1 "nieuw" was. Echt fantastische gfx, maar gameplay ondermaats. Helaas hebben ze dat in 10 jaar niet echt veranderd :p

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Lightyear

    • 20 januari 2016 11:43
    Ik ben van mening dat het beter is dat AC even in de ijskast wordt gezet! Het is te veel allemaal, je word ermee overspoeld. De main serie, de chronicles en dan straks ook nog de film. Dan gaat inderdaad de nieuwigheid er wel vanaf en valt het in herhaling. Wat natuurlijk jammer is omdat de serie zo goed begon.

    Dus als AC gewoon een tijdje rust neem en dan weer met een klapper komt. Dat lijkt mij perfect. Maar dat zou wel niet gebeuren. Dat is wishfull thinking…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Pug205GTi

    • 20 januari 2016 11:45
    @Lightyear Ze nemen een jaartje rust voor de nieuwe AC uit komt. Laatst artikeltje hierover op Gamer.nl.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Lightyear

    • 20 januari 2016 11:54
    @Pug205GTi Thanks Thanks! Ik zie het inderdaad, ook al zijn het nog geruchten. Hoop dat het waar is en het dan eind 2017 uitkomt. Hebben ze de tijd om nieuwe ideeën te implementeren. Hoop dan op een nieuwe frisse AC

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ShadowX

    • 20 januari 2016 12:14
    @Pug205GTi

    Dat is tot op heden een rumoer en nog niet officieel bevestigt door Ubisoft, ik betwijfel of Ubisoft het doet gezien eind van het jaar ook de film uit komt.

    Maar alles is mogelijk, ik zou het zeker niet erg vinden als het zo is want er komt altijd genoeg aan eind van het jaar, toch heb ik me enorm vermaakt met Syndicate die toch liet zien dat ze het niet verleerd zijn bij Ubisoft.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    coola

    • 20 januari 2016 12:20
    @ShadowX

    Idd shadowx ze hadden wat fouten gemaakt met unity. Maar met syndicate hebben ze laten zien dat zowel luisteren maar hun klanten en leren van hun fouten. ( er is natuurlijk wel ruimte voor verbetering)

    En of dat er wel of geen AC komt dit jaar vind ik geen ramp ik krijg mijn AC fix sowieso wel met de film :) ;)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ShadowX

    • 20 januari 2016 12:35
    @coola

    Wel je mag gerust weten ik zou het best jammer vinden als er geen nieuwe AC komt dit jaar en dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat Syndicate erg vet was.

    Aan de andere kant heb ik zoiets als er geen nieuwe AC komt dat er dan een remaster komt van deel 1 en de gehele Ezio trilogie en dat is er dan 1 die ik in een heartbeat koop.

    h**p://www.assassinscreedcollection.com/

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    spreadthehate

    • 20 januari 2016 13:25
    @coola

    "Idd shadowx ze hadden wat fouten gemaakt met unity. Maar met syndicate hebben ze laten zien dat zowel luisteren maar hun klanten en leren van hun fouten"

    Pardon! Ik heb Syndicate vanaf release dag op de pc en is tot op heden nog steeds niet fijn speelbaar omdat er teveel framedrops zijn in het spel.
    Heel Steam staat er vol mee met klachten, en dat noem jij luisteren naar je klanten? Verdomme wel patches uitbrengen voor de DLC maar een peformance patch ho maar.

    Werk hier met 2x GTX980 in SLI en nog niet speelbaar zegt genoeg.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    coola

    • 20 januari 2016 13:36
    @spreadthehate

    Op pc faalt ubisoft ook gewoon hard. Daarom speel ik ubisoft games ook op de console. En op de pc na hebben ze ook echt van hun fouten geleerd.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    oropher

    • 20 januari 2016 14:08
    @spreadthehate
    Dat jij nou zonodig 60 fps met alle gameworks-effecten wil hebben. Is echt nergens voor nodig….
    Ik hoorde je ook een keer over Witcher 3, wat ook te slecht zou presteren, nou ik heb het hier uitgespeeld op een enkele 980 1440p, excl hairworks op een stabiele 30 fps en had daar nagenoeg geen problemen mee. Je bent verdorie toch niet een online shooter aan het spelen.
    Wel is het zo dat SLI/crossfire geloof ik niet werkt in syndicate en dat kan natuurlijk niet…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    spreadthehate

    • 20 januari 2016 15:23
    @oropher

    Uhmm, ik denk dat jij je met iemand anders vergist? Ik heb namelijk heerlijk genoten van The Witcher 3 op 4K resolutie en is ook meteen het beste spel ooit wat ik gespeeld heb in zijn genre.

    In het begin was The Witcher 3 wel een drama op de PC en dat was na de 3e patch opgelost. Ik vermoed dat jij pas later bent begonnen met het spelen van TW3 en niet op release dag? Kijk maar eens op Steam en dan bij de eerste reacties van de mensen die hem op release dag hadden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Pug205GTi

    • 20 januari 2016 12:20
    @ShadowX Klopt dat zei Lightyear ook.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    ShadowX

    • 20 januari 2016 12:36
    @Pug205GTi

    Niet gezien sorry :).

    Zoals ik bij coola zei als er geen nieuwe AC komt hoop ik dat de weblink die ze gemaakt hebben klopt en dat er een remaster komt van deel 1 en wie weet de gehele Ezio trilogie.

    h**p://www.assassinscreedcollection.com/ is geregistreerd door Ubisoft verleden jaar.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    coola

    • 20 januari 2016 12:00
    Heb mij toch wel vermaakt met deze titel. Hij is iets minder dan AC Chronicles China. Maar Imho nog steeds een 6 waard.

    Het verhaal moet je liggen om het te kunnen waarderen. Ik vind het verhaal opzich wel goed al is het verhaal van de main AC veel beter ( leest als is van hoog niveau ) maar dit is ook zeker niet verkeerd.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Bonecrusher1973

    • 20 januari 2016 12:10
    Deze serie is tijdens deel drie al volledig in de stront gezakt, dat mensen hier nog geld aan spenderen, ongelofelijk… Kan je nog beter Fifa of NFS kopen, ook dikke bagger, maar nog altijd beter dan dit…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.