Er zijn maar weinig spellen die zo spannend zijn als Alien Vs Predator. De in 1999 releasde game zorgde ervoor dat je spontaan hartkloppingen kreeg tijdens het spelen. Donkere, sfeervolle levels en drie totaal verschillende speelbare rassen zorgde ervoor dat het spel een trouwe aanhang heeft verworven onder de gamers.

Nu is eindelijk de opvolger in de winkels verschenen. Deze keer gemaakt door Monolith, belooft Alien vs Predator 2 alles wat zijn voorganger heeft, alleen nog beter, nog spannender en nog meer bloed. Vraag is natuurlijk, is AvP 2 daadwerkelijk beter dan zijn voorganger ?

AvP 2 speelt zich af op Planet LV-1201, de thuiswereld van de Aliens. Menselijke onderzoekers hebben er een onderzoekslaboratorium opgericht om voorwerpen op de planeet te bestuderen en "monsters" te nemen van de Aliens en de daar jagende Predators. Natuurlijk gaat het helemaal fout en zo beginnen de 3 verschillende campaigns. Het is aan te raden om de campaigns in de juiste volgorde te spelen (marine, predator, alien) omdat je tijdens het spelen hints krijgt over de campaigns van de andere rassen. Dit is erg goed gedaan en door deze twists in het plot voel je je nog meer verbonden met het verhaal. Ook is het leuk dat je in sommige levels drie keer komt, elke keer als een ander ras. Je moet de daar aanwezige puzzels dan elke keer op een andere manier oplossen, een Alien is nu eenmaal niet zo goed in het normaal openen van een deur.