Agassi Tennis Generation (ATG) is alweer de derde tennisgame van dit jaar. Eerder verschenen Virtua Tennis en Roland Garros 2002, waar je gisteren een review van kon lezen. ATG ging eerst door het leven als Ace Tennis, maar Aqua Pacific en Cryo wisten de naam van Agassi aan dit spel te verbinden. Net als Pete Sampras in 1997 heeft Agassi nu ook zijn eigen PC spel, hoewel ATG ook op de PS2, X-Box en GBA zal verschijnen. De zeldzame tennisfan zal de naam van Aqua Pacific herkennen. Deze developer was eerder verantwoordelijk voor het zeer slechte All Star Tennis 2000. Een wanproduct van de bovenste orde. Nu heeft men het weer geprobeerd en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

ATG zou leuker en beter zijn dan Virtua Tennis en dat zijn zeer heftige uitspraken van een ontwikkelaar als Aqua Pacific, maar wie weet en hebben we met ATG de nieuwe standaard voor tennisgames.

Het is niet te zien dat Agassi Wilkinson gebruikt

Agassi Tennis Generation is een redelijke zwaargewicht, want bijna 400 megabytjes neemt het spel in beslag. En hoe groter, hoe beter. Nu heb ik de alpha versie van ATG gespeeld. Deze versie was bijna een directe port van de PS2 versie. Zo stonden er nog dingen over memorycards en zag het menu eruit als dat van een console game. Nu ging het om een alpha, dus ik was erg benieuwd naar de uiteindelijke versie, maar hier is weinig aan veranderd en het menu komt nogal "geport" over.

Voordat ik echter in het menu kwam moest ik mijn resolutie instellen. Standaard speel ik alles op 1024x768x32, maar deze optie ontbrak. Verder waren alle reso's aanwezig, maar niet die van mijn desktop. Wat blijkt, dit is een "work-around" omdat dit probleem te laat ontdekt werd bij het testen. Mogelijk wordt dit opgelost in een patch en tot die tijd kies je maar een andere resolutie aangezien de resolutie van je desktop niet werkt. Sorry, maar dit is ZO amateuristisch, ZO enorm SLECHT. Als ontwikkelaar heb je het dan duidelijk NIET begrepen hoe het werkt.

Het spel is ondertussen al twee weken uit, maar nog steeds geen patch. En zo zijn er nog een aantal bugs. Bijvoorbeeld het publiek dat in een "loop" blijft hangen. Zodoende heb ik het spel zonder publiek gespeeld omdat het anders niet te doen was. Daarnaast was er ook een klein probleempje met het introotje en ook sommige controle configuraties kunnen voor problemen met de camera zorgen. Al deze probleempjes zouden dus mogelijk verholpen kunnen worden in een mogelijke toekomstige patch waarvan nog niet bekend is of deze en zo ja, wanneer deze patch zal verschijnen. Zo dat is eruit, hopelijk brengt Aqua Pacific of Cryo snel een patch uit, want dit slaat nergens op.

De alom beruchte en gevreesde Gerard Verte is mijn tegenstander

Op naar het spel. ATG heeft drie modes: Quick Match, Arcade en het Agassi Tournament. Bij Quick Match kan je snel een potje singelen of dubbelen op een van de veertien banen die aanwezig zijn. In tegenstelling tot RG2002 zijn alle banen meteen beschikbaar en hoef je ze niet te unlocken. Dat geld ook voor alle 32 spelers die het spel rijk is. Alleen Agassi is de enige "echte" speler, de overige namen zijn waarschijnlijk uit een telefoonboek gehaald Bij de Arcade optie zijn er vijf toernooien die je kunt spelen, te weten de Belgian Open, US Challenge, French Grand Prix Cup, English Master Cup en de Australian Cup. Waarschijnlijk was al het geld naar Agassi gegaan en had men niets meer over voor een licentie van de Grand Slam namen. Waarom er dan gekozen is voor een "Belgian Cup" is mij een raadsel. Als laatste is er het Agassi Tournament. In deze optie ben je Agassi en mag je overal te wereld je kunsten laten zien.

Ook bij Aqua Pacific hebben ze nog niet door dat twee toetsen voldoende zijn voor een tennisgame. Je hebt dan ook de beschikking over vier toetsen voor Lob, Normal shot, slice en topspin. Alle toetsen werken naar behoren, behalve de normal shot toets. Of ik hem nu kort, lang, met de controller naar voren of naar achter indrukte, in 9 van 10 keer haalt de bal het net niet eens. Je hebt dus eigenlijk maar drie toetsen, want zodra je aan het net staat en een volley of een smash wil slaan gaan ze gegarandeerd mis met deze toets.