De markt voor ondeugende seksueel getinte games is niet groot. Geen wonder, want de kwaliteit van de games in dit segment is vaak niet om over naar huis te schrijven. Met Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude en Singles is het genre weer wat leven ingeblazen, maar het zijn zeker geen kwalitatief hoogstaande titels te noemen. Misschien is het dit keer zover, want er is een nieuwe game op de markt die het duiveltje van ons geweten moet gaan aanspreken: 7 Sins.

In 7 Sins kruip je in de huid van een playboy die van plan is het helemaal te gaan maken in de grote stad. Tevreden ben je pas als je alle rijke wijven hebt bevoeld, begluurt en gen*kt en hun geld hebt afgenomen. Als het echt moet, ben je zelfs van een vent niet vies. Dit alles om hogerop te komen. De gameplay draait hoofdzakelijk om het begaan van de zeven hoofdzonden. Dit zijn hebzucht, vraatzucht, jaloezie, lust, wraakzucht, ijdelheid en luiheid. Je kunt echter maar een bepaald aantal zonden begaan, want na een tijdje kun je last krijgen van een schuldgevoel. Door goede dingen te doen kun je dit schuldgevoel laten afnemen en verder gaan met zondigen. Je karakter heeft ook nog een aantal extra zwaktes. Zo ben je erg gevoelig voor woede, angst en genot. De omgeving en het doen van goede dingen zorgen ervoor dat je geleidelijk aan steeds geiler, banger of kwader wordt. Als de maat eenmaal vol is, ga je over de rooie en is veel van het bedriegen en liegen voor niets geweest. Uiteindelijk komt het erop neer dat je om te kunnen zondigen, telkens je schuld moet afkopen en je drie zwaktes tot een minimum moet behouden.

Je begint in een winkel, maar later zijn er ook vreemdere plekken om naartoe te gaan, zoals een SM club of een martial arts school. In elke van deze levels kun je interactie aangaan met een groot scala aan mensen die daar rondlopen. Dit zijn hoofdzakelijk vrouwen, waarbij het voornaamste doel is ze van hun geld te ontdoen en met ze naar bed te gaan. Dit gezegd hebbende, het bed is wel één van de minst gebruikte plekken waar gerollebold wordt. Gesprekken met andere karakters ontwikkelen zich door de keuze uit meerdere antwoorden. Bij deze vragen staan vaak icoontjes die betrekking hebben op de interesses van de karakters. Nu wil het net dat je er zelf moet achter komen wat deze interesses zijn. Als je hier eenmaal achter bent gekomen, kun je een relatie opbouwen met deze persoon. Deze begint bij een oppervlakkige relatie en eindigt meestal in….je raadt het al, seks. In de tussentijd kun je allerlei dingen uithalen zoals stiekem naar hun borsten of onder hun rok kijken, of stiekem hun beurs leegroven.

Deze gebeurtenissen zijn allemaal te volbrengen door minigames te voltooien. Dit varieert van het houden van de cursor op de borsten tot een vlug potje memory. Mijn favoriet is toch wel het graaien naar de borsten van een vrouw, waarbij de linker en rechter analoge stick gedraaid moeten worden om haar opgewonden te laten raken. Een aantal minigames zijn echt grappig te noemen, maar veel ervan zijn juist frustrerend. Zo moeten minigames die je zwaktes doen verminderen vaak worden gedaan, waardoor ze erg herhalend worden. “En de sex dan?” zul je dan vragen. Dit heb ik opzettelijk achterwege gelaten, omdat er eigenlijk maar weinig te zien is. Meestal zal de minigame het grootste deel van het scherm opeisen, en tijdens de hete actie zal het ondergoed altijd aan blijven. In de hele game is niet één vrouwelijke tepel te zien! Een schande, dat is het! Natuurlijk was dit te wel te verwachten, maar het werpt wel de vraag op naar wie deze game eigenlijk is gericht? De PEGI rating op de hoes zegt 16 jaar en ouder, maar ik ga er vanuit dat iemand van 16 wel weet waar Abraham de mosterd haalt. Iets minder zelfcensuur was dus wel op zijn plek geweest.

Het concept van de zeven hoofdzonden is verfrissend. Jammer dat 7 Sins door verschillende factoren, zoals herhalende gameplay en niet genoeg voldoening, onderuit gaat. Daarbij heb ik de lange laadtijden, de grafisch niet indrukwekkende engine en kleine grafische foutjes nog achterwege gelaten. Al met al is het een game die gewoon niet af voelt en vaak frustrerend is. Sommige situaties kunnen een lach op je gezicht toveren, maar deze wegen niet op tegen de nadelen.

Gameplay: 6.0 Graphics: 5,5 Geluid: 5,5 Totaal: 5,9