Reportage
MSI

Gamer.nl bezoekt het MSI-hoofdkantoor

Achter de schermen bij een topspeler op het gebied van gaming hardware

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

Tijdens ons bezoek aan de Computex in Taipei werden we uitgenodigd om eens een kijkje te nemen in het hoofdkwartier van MSI. Het bedrijf bestaat dit jaar namelijk al dertig jaar. Het verhaal van MSI is een prachtig voorbeeld van een innovatief Taiwanees bedrijf dat is uitgegroeid tot een wereldwijde topspeler op het gebied van gaming hardware. MSI heeft gaming zelfs opgenomen in haar gehele positionering en ondersteunt dit door sterke producten die altijd de grenzen opzoeken van technische innovatie.

MSI brengt tegenwoordig een breed scala aan pc-hardware voor gamers. Het bedrijf was een van de eersten die binnen de notebookmarkt op zoek ging naar slanke en lichte designs. Ze zagen dat gamers mobiliteit en functionaliteit prefereren naast sterke performance, en dat alles met de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Wat dat betreft is MSI geslaagd: de GS60-serie doet ons nog steeds glunderen van waardering. Dat we tijdens ons bezoek exclusief een sneak preview krijgen van de GS63 stemt ons dan ook gelukkig.

Design van een notebook

We zien veel notebooks gerecenseerd worden en altijd roept de recensent in kwestie iets over het design. Of iets nu wel of niet in je straatje ligt, we vinden het vaak interessanter hoe dat design tot stand is gekomen. We mochten bij MSI langs op de designafdeling waar we te zien kregen hoe zij uit niets een notebook ontwerpen.

MSI

Het begint met schetsen, gebaseerd op een alledaags object zoals een vrachtwagen. Dit object wordt teruggebracht naar de meest elementaire basis om vanuit daar een notebook te vormen. Het is tof om te zien hoe MSI dit vanaf het allereerste moment vormgeeft.

De designroom

Als dan de eerste schetsen zijn gemaakt, worden de tekeningen verder uitgewerkt met het team in de designroom. Van lichttafels voor snelle schetsen tot voldoende materialen en stijlen om alle mogelijke features en opties te verkennen, is de design room heerlijk creatief en laat het goed zien dat een notebook ontwerpen veel verder gaat dan een platgeslagen baksteen vertalen naar plastic.

MSI

In de ruimte zien we verschillende prototypes van modellen die nu op de markt verkrijgbaar zijn. Designs van de Vortex en Aegis liggen uitgebreid op tafel en zijn een genot om naar te kijken.

Nu is het naast een strak design ook noodzaak om innovatief met het interne ontwerp om te gaan. We passeren op het MSI-kantoor verschillende afdelingen en we verwonderen ons over alle verschillende testopstellingen, prototypes en andere zaken die voor de gebruiker nooit zo snel zichtbaar zijn. We zien een heel bureau vol met honderd en één verschillende ventilatoren liggen die in notebooks en pre-build pc’s geplaatst kunnen worden. Verschillende design heatpipes worden besproken door een klein team aan de volgende tafel. 

MSI

De vr-backpack

Natuurlijk zijn we ook bij MSI om de nieuwe producten te bekijken, waarvan de vr-backpack absoluut het meest opvallende product is. De vr-backpack levert 90 minuten aan vr-gameplay op zonder dat daar kabels voor nodig zijn. Nouja, geen kabels; de vr-headset zelf zit natuurlijk wel met een draad aan de backpack vast. Zie de backback dan ook vooral als een draagbare computer op je rug.

De rol die MSI graag inneemt in het vr-landschap is om anderen in staat te stellen het maximale uit virtual reality te halen. Ze geloven in vr en verwachten hier nog veel ontwikkeling in. Vr wordt zeker niet de enige manier om games te spelen, maar de technologische ontwikkeling past prima bij het dna van MSI. 

MSI

Meer technologie

Maar we zagen meer nieuwe dingen. De GTX 1080 van MSI beloofd dankzij de Twin Frozr koeloplossing een stuk minder lawaai en meer performance te krijgen. MSI laat zien dat ze echt goed doorontwikkelen op de technologie en steeds meer resultaat als doel hebben. Binnenkort hopen we de recensie van de GTX 1080 te hebben.

Tijdens de presentatie is er ook ruimte voor een roundtable gesprek met het management van MSI. Hier horen we dat vooral in Azië de pre-build PCs goed verkopen, samen met de notebooks. Europa staat bovenaan qua components, kennelijk houden wij er van om onze eigen pc’s in elkaar te schroeven.

MSI

Niet alleen bij MSI maar ook op andere plekken zien we een opkomst van verschillende aanbieders die pre-build pc’s aanbieden. MSI geeft toelichting dat zij zien dat er een nieuwe pc-gamer opstaat die niet zelf wil sleutelen en ook geen saaie kast wil hebben. Ze willen een relatief draagbaar systeem, wat slank en slim is, met koeling werkt en dat alles zonder als een straaljager te klinken.

Nadat we jarenlang honderden game-ontwikkelaars hebben bezocht, was het verfrissend om eens door de burelen van een design omgeving van hardware te lopen. Inspirerend hoe een toonaangevende hardwareproducent als MSI haar producten ontwerpt, bedenkt en produceert.

Door Michiel Verheijdt

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Hitman krijgt companion app Resident Evil 4 komt 30 augustus naar PlayStation 4 en Xbox One
5

Reacties op: Gamer.nl bezoekt het MSI-hoofdkantoor

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • RavenMMG

  • 8 juli 2016 18:18
  Geef mij maar asus

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Shoarma

  • 8 juli 2016 19:48
  Kijk die lange kijken naar de gamer.nl camera :p

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • infernal_nl-nl

  • 11 juli 2016 10:26
  @Shoarma het klassieke "I'm onto you" hoofd..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 8 juli 2016 20:17
  mooi om te lezen. Ben zelf meer een Asus man, maar bijwijzen van spreken MSI op de 2e plek zetten :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 9 juli 2016 22:52
  Heb momenteel een MSI moederbord, maarja hiervoor had ik een GIGABYTE moederbord. Beiden doen het tot op heden zeer goed. M'n vorige 5870 was van XFX en doet het ook nog steeds. M'n huidige 980 is van EVGA, en houdt het sinds vorig jaar maart nog goed vol.
  Er zijn genoeg spelers die goede kwaliteit leveren denk ik zo. Maarja, MSI doet nu natuurlijk wat innovatiefs voor de steenrijke gamer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.