Afgelopen vrijdag hing er iets in de lucht. Het weer twijfelde tussen zonnig en regenachtig, de treinen reden merkwaardig vaak op tijd en Den Haag voelde als een gespannen stad. Nee, het Nederlands elftal speelde niet. De bijeenkomst van alle menschjes die jullie dagelijks van gamenieuws voorzien stond in de planning. Stipt twee uur verzamelde de jolige bende zich op wat in de redactiemond ook wel "Gamer.nl Headquarters" genoemd wordt.

Na allereerst vergaderd te hebben over het reilen en zeilen van Gamer.nl ('oohhh wat is de site mooi', 'geweeeeldig' en 'oooooooh'), verplaatste de groep zich vervolgens naar het bedrijfsrestaurant om aldaar de zeer hete knoflooksaus (bleek later beleg voor de stokbroodjes), Spaanse tapasworsten en erg smakelijke garnalen op stokje naar binnen te werken in een lopend buffet.

Uiteraard werd vanaf dit moment ook de hoofdmaaltijd voor de avond aangebroken: la bière. Met een volle buik en een voldaan gevoel beslisten we waarmee we de avond door zouden gaan brengen. Ergens in een hoekje siste iemand heel zachtjes iets. Ik kon het haast niet horen, maar toen ik m'n oren spitste ontving ik de boodschap en wist ik hoe laat het was: SingStar.

Stel je voor: zeven gamers die met een lading bier in hun mik een avond lang zich gaan vermaken met kaigoede hits als Vrijgezel van Benny Neyman, Material Girl van Madonna en Wake Me Up Before You Go Go van Wham. Ja inderdaad, dat wordt een dolle boel.

De teams waren al snel verdeeld (na heftig gediscussieer of we Erwin Vogelaar als Singstar-held wel of niet bij de schorre superster Erwin Bergervoet moesten plaatsen) en de eerste nummers knalden al snel de ruimte door. Mijn god, wat hebben we gelachen zeg. Klap op de vuurpijl was de ontdekking dat er ook een Pong-achtig spelletje in Singstar verwerkt zit, welke je met je stem moet bedienen. Een hoge toon en het 'batje' gaat omhoog een lage toon en het batje gaat omlaag. De tranen stonden op een gegeven moment in m'n ogen.

En zo ging er een avond vol bier, geschreeuw en gelach voorbij en staan we allemaal weer fris in onze schoenen om jullie ook de komende tijd weer van nieuws, reviews, previews en noem het maar op te voorzien. Om maar in Franz Ferdinand-stijl af te sluiten: "Neem me mee!".