Gisteravond was het eindelijk dan zo ver, Westwood laat in de samenwerking met Gamespy de langverwachte demo van Command & Conquer : Renegade los op het internet. Gamespy heeft het voor elkaar gekregen om de demo exclusief te mogen publiceren via Fileplanet, hun mega-download-archief.

Resultaat: Fileplanet bijna onbereikbaar en wachtrijen die grenzen aan ruim 2 uur voor sommige mensen. En omdat men niet mocht mirroren duurt het ruim een uur voordat er redelijk betrouwbare alternatieve downloadsites zijn. En als je dacht dat het downloaden een ramp was, het beginnen van een multiplayergame is al bijna even erg. Doordat je GEDWONGEN wordt Gamespyarcade te gebruiken, wordt je of verplicht de helft van de tijd naar casino-banners te kijken, of voor $20 een opgedrongen pakket te kopen wat ook nog eens een irritante interface heeft en slecht werkt.

Westwood heeft zich niet populair gemaakt met deze actie, maar gelukkig zal de Full version van C&C: Renegade ook speelbaar zijn via Westwood Online. En ondanks al die reclame en de klachten over Gamespy gaat de strijd tussen de GDI en NOD in volle hevigheid verder….ik denk dat ik NOD nog even ga helpen