Mensen verzamelen spullen. Mijn broers hebben een belachelijk grote collectie dvd's, vrienden van me verzamelen cd's en er zijn zelfs groepen die met zijn allen postzegels verzamelen. Ik verzamel games en alles wat daarbij hoort. Hoe ver dit gaat besefte ik vandaag, toen ik in een winkel de Limited Collector's Edition van BioShock vond. Laat ik even voorop stellen dat ik dit geen stuk is om BioShock de hemel in te prijzen. Dat de game geniaal is, moge duidelijk zijn. Maar aangezien bepaalde lezers het woord dat begint met B en eindigt met ioShock niet meer kunnen zien, sla ik dat stuk maar over. Toen ik in de bus naar huis zat, besefte ik pas hoe erg mijn verzameldrang wat betreft bepaalde games is. Ik dacht na over mijn collectie en kwam erachter dat ik precies hetzelfde ben als mijn broers. De oudste heeft Star Wars minimaal zes keer op dvd en/of video. De ander heeft de klassieker Roman Holiday vier keer, allemaal zeer exclusieve uitgaves. Nu is het bij games zo dat er nog niet vaak échte superspeciale edities uitgebracht zijn, op een enkele uitzondering na. Dat betekent echter niet dat het niet leuk is om dingen te verzamelen. Op de dag dat BioShock uitkwam heb ik de stalen Limited Edition gehaald. Ik was er natuurlijk al superblij mee, maar ik had liever een Collector's Edition gehad. Vandaag was het geluk dus aan mijn zijde en meteen heb ik mijn pinpas getrokken. Ondertussen staat Big Daddy al fier op mijn kast, zodat ik vannacht veilig kan slapen. Mijn Big Daddy staat echter niet alleen op die kast. Naast hem staat 's werelds snelste egel Sonic The Hedgehog. Een klein beeldje, maar zeker de moeite waard. Daarnaast staat Sam Fisher, ongeveer 30 centimeter groot. Een erg cool beeld dat ik ooit eens gewonnen heb met een prijsvraag. Dan heb ik nog twee poppen die in de verpakking zitten: Luigi uit Luigi's Mansion en Vaan uit Final Fantasy XII. Beide karakters komen uit gamereeksen waarvan ik niet echt fan ben (vooral Final Fantasy niet), maar het zijn hebbedingetjes die ik graag in mijn collectie heb. Ook heb ik een Rainbow 6: Vegas pokerset, nummerbord en faceplate, bekers van GTA IV en een Guitar Hero gitaar die gesigneerd is door de bedenker van de meest rockende game ooit Dan heb ik ook nog een Chainsaw Controller voor Resident Evil 4 die nooit uitgepakt is. De controller is voor de PlayStation 2 en zag er zo gaaf uit dat ik hem gewoon móest hebben. Ik heb niet eens een PS2 om hem op aan te sluiten! Alleen de start-knop is het al waard om hem te hebben. Net als bij een echte kettingzaag moet aan het touwtje getrokken worden om de machine aan de gang te krijgen.

Dan mijn games. Natuurlijk heb ik flink wat spellen, die bijna allemaal in gewone oude grote dozen of simpele dvd-doosjes zitten. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Dit zijn meestal de games die zo goed zijn dat ik ze graag twee keer heb. Mafia heb ik bijvoorbeeld in twee verschillende uitvoeringen: één mooi kartonnen doosje en één simpel dvd-doosje. Allebei de games zijn voor de PC en bij allebei zijn de cd's volledig werkend. Ook heb ik de Guild Wars Collector's Edition. Ik heb de game nauwelijks gespeeld, maar deze doos was zo mooi dat ik hem ook maar gekocht heb.

Dan is er nog mijn zonde: Total War. Zoals iedereen hopelijk ondertussen weet is Total War voor mij simpelweg één van de beste franchises ooit. Dit schemert dan ook duidelijk door in mijn collectie: ik heb alle games, inclusief uitbreidingen. Dan heb ik nog de Total War Eras box waar nog eens alles inzit inclusief soundtrack en andere extra's. Dan heb ik ook nog de Rome: Total War Gold Edition waar Rome met zijn twee uitbreidingen ook nog eens inzit. Als laatste heb ik dan nog een previewcode van de Alexander-expansion en van de Kingdoms-expansion. Medieval 2 heb ik ook nog (helaas géén Collector's Edition) en dan heb ik ook nog de Kingdoms uitbreiding zoals hij in de winkel ligt. Gamen is geen goedkope hobby helaas, maar het is voor mij wel schitterend om zoveel mogelijk dingen te verzamelen, ook van games waar ik niets mee heb. Vooral de beeldjes en andere merchandise zijn leuke hebbedingetjes die ik graag op mijn kast heb staan. Langzaam maar zeker breidt het geheel zich uit tot een collectie waar ik met gepaste trots naar kan kijken.