Augustus. Geen school aan je kop, vakantie achter de rug, water dat uit de lucht valt. Dé maand om in te gamen, zou je denken. Helaas geldt voor augustus elk jaar opnieuw dat er amper noemenswaardige games verschijnen. Nu ook Faces of War naar september is verschoven is eigenlijk alleen Darkstar One van de augustus-releases de moeite waard. En met alle respect voor Darkstar One, maar daar houden we ons geen volledige maand mee zoet.

De verspilde tijd die augustus heet wordt extra zuur wanneer september aanbreekt. In de 'september gamesmaand', om met Free Record Shop-termen te spreken, verschijnen namelijk iedere week een aantal noemenswaardige games. Maar de scholen zijn weer begonnen, dus er is geen tijd om deze games te spelen. Je zult de helft van de interessante titels weer aan je neus voorbij moeten laten gaan.

Een blik op de releaselijst leert ons dat september dit jaar een ongekende gekte met zich meebrengt. Twee nieuwe consoles staan in oktober en november voor de deur, dus de meeste uitgevers willen hun current-gen en pc-titels in september al op de markt hebben om zoveel mogelijk verkopen mee te pikken.

Wat staat ons dan allemaal te wachten? De eerste dag van de maand biedt ons meteen al de release van de misdaadgame Saint's Row, terwijl PSP-bezitters met Tekken: Dark Resurrection aan het vechten kunnen slaan. Een week later is het tijd voor Yakuza, TimeShift, Paraworld, Reservoir Dogs, Test Drive Unlimited en Dead Rising. Wie dacht dat we dan alle toppers wel gehad hadden, heeft het mis. De rest van de maand komen onder andere Joint Task Force, Company of Heroes, GTR2, Call of Juarez, Lego Star Wars II en Caesar IV nog op de markt.

En dat is slechts het topje van de ijsberg, want ook EA Sports gaat zijn jaarlijkse sportsalvo op ons afvuren. Ik schiet al in de stress als ik eraan denk. Hopelijk wordt er nog het een en ander uitgesteld!