Elke woensdag plaatsen we een top 10 van de meest gedownloade iPhone- en iPad-games, elke donderdag een top 10 van de meest gedownloade Android-games en de elke vrijdag de meest gedownloade Windows Phone-games. Onze statistieken tonen aan dat hier elke keer weer een aanzienlijk aantal bezoekers naar kijken en de items wellicht dus op prijs stellen.

Ontstaan van de lijstjes

Eerst even over het ontstaan van deze lijstjes. We hebben pakweg een half jaar geleden met Apple kunnen regelen dat we de verkooplijsten van specifieke game-apps kunnen ontvangen, terwijl naar de rest van de industrie lijstjes van alle apps wordt gestuurd (dus niet specifiek games). Deze lijstjes zagen wij als een extra service voor onze bezoekers en plaatsten we dan ook elke woensdag.

Als snel bedachten we dat het niet journalistiek verantwoord is om alleen lijstjes van Apple-producten te plaatsen. Gamer.nl is trots op zijn journalistieke onafhankelijkheid en wil niet bewust een bepaald product of merk meer aandacht geven dan een ander product, als daar geen goede reden voor is. Daarom werd besloten elke donderdag en vrijdag ook de Android- en Windows Phone-lijstjes te plaatsen. Wederom als extra service dus, maar ook om de berichtgeving in evenwicht te houden.

Hoe nu verder?

Ondanks dat we in onze statistieken zien dat een groep bezoekers elke week dankbaar naar de lijstjes kijkt, zien we regelmatig in de reacties kritiek voorbij komen. De lijstjes zouden niets toevoegen, het zou opvulling van de website zijn. We willen het dus beter aanpakken als dat nodig is, maar willen wel weten hoe dan precies. En we willen zeker weten dát verandering nodig is.

Vandaar dat we wederom het gesprek aangaan. Je kunt onder dit bericht reageren in welke vorm jij de lijstjes het liefst op Gamer.nl terug ziet komen. Daarnaast staat er rechts op de frontpage een poll over dit onderwerp die je in kunt vullen. Al deze meningen en data verzamelen we, zodat we later een goede keuze kunnen maken wat betreft de plaatsing van deze lijstjes.

Vind je het goed zoals ze nu geplaatst worden? Zie je liever alles in één groot artikel? Is de frequentie correct? Moeten er bepaalde onderwerpen afvallen of juist bijkomen? Laat het ons weten!