In het verleden werden zowel de website alsook de apps van Gamer.nl, en daarnaast ook InsideGamer beheerd door één developer die binnen de Sanoma Games-afdeling viel. Voordeel is dat we heel snel konden schakelen, het nadeel is dat je met één dev niet veel capaciteit hebt.

Nu is Gamer.nl op een eigen techniek ontwikkeld en draait het op custom made-technologie, wat voor de langere termijn geen handige weg meer is. We zijn nu ook serieus bezig te kijken hoe we Gamer.nl naar een beter platform over kunnen zetten.

Hier maken we de lastige afweging die we graag met jullie delen. Gaan we kostbaar budget inzetten om nu wat gaten te dichten in de bestaande site? Of investeren we alles om zo snel mogelijk met een nieuwe site te komen waar we kunnen genieten van de knowhow en support binnen Sanoma? Na diepe discussies en veel dynamiek hebben we besloten te kiezen voor de tweede optie.

Daarom is er vanuit strategisch oogpunt voor gekozen om met onze techniek aan te sluiten bij een intern team van Sanoma, dat centraal voor een aantal grote platformen al de techniek verzorgt. Zo kunnen we profiteren van de kennis van een grote poel aan devs met een verscheidenheid aan specialiteiten en realiseren we een verveelvoudiging van mankracht.

Voordat we deze keuze gemaakt hadden, waren we al begonnen met de ontwikkeling van de apps. Ondanks dat we straks grote structurele veranderingen gaan doorvoeren in de techniek om op de toekomst voorbereid te zijn, willen we wel nu alvast een stap maken met de apps.

We zien dat veel mensen de apps gebruiken en dat ze, ondanks de kritiek, wel gewaardeerd worden door jullie. Er is momenteel een testversie in omloop van een geüpdatete app waarbinnen screenshots en video’s getoond gaan worden. Op moment van typen is een testversie in omloop voor Android waar nog een aantal foutjes in zitten, die er hopelijk snel uit gevist worden. Hetzelfde geldt voor de iPhone-versie. De Android-testversie hebben we nu gedeeld met een aantal redactieleden en we hebben ook wat Gamer.nl-leden uitgenodigd om de update uitvoerig te testen.

Zodra we meer weten en ook uitspraken kunnen doen over data, delen we die meteen met jullie. We vragen dan ook nog even jullie geduld. We zijn serieus aan de slag om Gamer.nl een beter platform te maken en ook meer mogelijkheden te geven aan jullie om je nog prettiger te voelen op onze site. Gamer.nl zal altijd zijn eigen mening blijven hebben en we zullen jullie altijd zo volledig mogelijk op de hoogte proberen te houden over de game-industrie, op onze eigen manier.

Met vriendelijke groet,
De redactie van Gamer.nl

Verdere vragen over de status van de apps kunnen altijd gesteld worden via redactie@gamer.nl of aan Gerard (gerard.vannieuwenhuijzen@sanoma.com) of via een PM