Terwijl het vandaag voor velen weer een sprankelend begin van de week was, hebben de mensen, waaronder ik, in regio Hilversum, nu een welverdiende week vakantie. En omdat je in de vakantie normaal toch alleen maar achter de computer zit, besloot ik samen met een paar maten van me een grasveldje in de buurt op te zoeken, om daar maar weer eens duidelijk te maken wie er het beste kan voetballen.

Nog geen kwartier later waren er twee doelen opgesteld en begonnen we aan een vermoeiende pot voetbal. Op een gegeven moment keken we naar de flat die naast het grasveld staat en zagen we daar een man heftig met zijn handen te lopen zwaaien. Na een vriendelijk 'At your service' gebaar vervolgden we de partij, een aktie die later niet bepaald slim bleek.

De oude vent had de politie opgebeld en een half uur later kwam oom agent het veld oprijden, met het vriendelijke verzoek of we even ergens anders wilden voetballen. Hoewel we normaal gelijk met iedereen de discussie aan gaan, volgden we het advies van de politieagent zonder verder gezeur op en waren we opeens veldloos.

En zo wordt een prachtige middag voetbal al na zo'n klein uur verpest, waar agenten dan toch wel niet goed voor zijn. En tja, geen voetbal betekent weer computeren.