Redactiepost
Akuma

Nieuws van de week: Akuma komt naar Street Fighter 5

Met o.a. nieuwe beelden en info Mass Effect: Andromeda en een goed verkopende Xbox One

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Akuma komt naar Street Fighter 5

Akuma, een favoriet personage van veel Street Fighter-spelers, komt naar Street Fighter 5. Het personage werd via een teaser aangekondigd aan het einde van het Red Bull Battlegrounds Capcom Pro Tour-toernooi in Seattle. In de teaser is alleen Akuma in een regenachtige stage te zien.

Fans speculeren dat de V-Trigger van Akuma hem laat veranderen in Shin Akuma. Dat omdat de kanji die in beeld komt, dat zich vertaalt naar 'goddelijk', voorheen op Shin Akuma's rug stond in Capcom vs. SNK 2.

Meer details volgen in ieder geval in december: volgens Capcom is het personage speelbaar op de PlayStation Experience.

The Division krijgt Survival-modus

Tom Clancy's The Division krijgt een Survival-modus waarin 24 spelers moeten zien te overleven. In de Survival-modus worden 24 spelers op de map uit de game geplaatst. Ze krijgen daarbij geen toegang tot hun goede gear en ze worden uitgedaagd het middelpunt van de map te bereiken. Daar heeft men maximaal 2 uur voor. Spelers kunnen ondertussen honger en dorst krijgen en het koud hebben. Daarbij zijn ze ziek en moeten er medicijnen gevonden worden om in leven te blijven.

De modus komt zowel in een PvE- als PvP-variant. Wanneer spelers worden neergeschoten en er is geen andere speler in de buurt om hem of haar weer op te knappen, dan wordt de speler uit de game gegooid.

De update komt eerst naar pc en Xbox One voordat hij naar PlayStation 4 komt. Pc-spelers kunnen zich aanmelden voor de bèta die beschikbaar is via Ubisoft's uPlay.

The Division

Mass Effect: Andromeda krijgt bèta, meer info over game gegeven

Mass Effect: Andromeda krijgt een bèta. Dat maakte EA bekend, samen met veel andere info over de aankomende science-fiction game. Details over de bèta zijn nog schaars, maar wel worden deelnemers persoonlijk geselecteerd dus deelname wordt waarschijnlijk zeldzaam. Inschrijven voor de bèta kan hier.

Daarnaast zijn er een hoop nieuwe details over de game zelf bekend geworden in het nieuwe nummer van Amerikaans gametijdschrift Game Informer. Een gebruiker op NeoGaf heeft dit nummer in handen gekregen, en hieruit wordt onder andere bekend dat er gespeeld kan worden als Scott of Sara Ryder, kinderen van Alec Ryder. Alec is de Pathfinder van de Hyperion, een gigantisch schip dat het menselijk ras in 2185 naar het Andomeda-stelsel moet brengen. Het hoofdpersonage is volledig aanpasbaar, evenals zijn / haar zus of broer en hun vader. Mass Effect: Andromeda zal verder een (sterk verbeterde) versie van de Mako uit Mass Effect 1, de Loyalty-missies uit Mass Effect 2 en de multiplayer uit Mass Effect 3 bevatten.

Er is ook een dynamisch coversysteem toegevoegd, vergelijkbaar met het systeem in The Last of Us. Met de Jetpack kan de speler quick dashen en hoveren om schuilende vijanden te kunnen raken. Het klassensysteem is verwijderd, in plaats daarvan hebben spelers keuze uit alle vaardigheden van de Tech-, Soldier- en Biotics-categorie.

Het vijandelijke ras in Mass Effect: Andromeda heet de Kett, en het team achter de game heeft ze expres minder gevaarlijk ogend gemaakt zodat spelers met het ras mee kunnen leven. Ryder heeft de mogelijkheid om dingen in de omgeving te scannen om zo meer van de wereld te leren, en zo nieuwe technologieën en vaardigheden vrij te spelen.

Teamleden bestaan onder andere uit Peebee, de eerder getoonde Asari, en Liam, een mens en voormalig politieagent. Het schip van de speler, de vervanging van de Normandy uit de eerdere trilogie, heet de Tempest, en hierin kan volledig laadschermvrij genavigeerd worden. Ook zijn de laadschermen wanneer er een planeet bezocht wordt tot een minimum beperkt zodat ze zo naadloos mogelijk voelen.

Mass Effect: Andromeda bevat ook het grootste aantal mogelijkheden voor relaties dan welke andere BioWare-game dan ook. Ook wordt het mogelijk een 'relatie' met de speler zijn of haar broer of zus op te bouwen, al is er nog niet bekend hoe diep dit kan gaan.

De multiplayermodus keert ook weer terug, in een geëvolueerde en meer gestroomlijnde vorm dan die van Mass Effect 3. De game bevat microtransacties maar er is geen 'echt' geld nodig om deze vrij te spelen. In de multiplayer speelt de speler als de 'Apex Force', een militaire groep afkomstig van de Nexus. De modus heeft invloed op gebeurtenissen in de singleplayer, maar niet op het einde van de game.

Tenslotte kwam EA met een aantal nieuwe screenshots, en de onthulling van twee 'Collectors Editions' van de game. Beide bevatten een steelbook en een 1:18 schaalmodel van de Nomad ND1, en in de duurste versie is deze radiografisch bestuurbaar. Opvallend is wel dat de game er bij deze edities niet bijgeleverd wordt. Mass Effect: Andromeda verschijnt ergens in de lente van 2017.

Ubisoft in gesprek met Netflix over mogelijke serie

De Franse game-uitgever Ubisoft is in gesprek met streamingdienst Netflix over de mogelijkheden van het maken van een serie gebaseerd op één van Ubisoft's franchise.

Reuters claimt dat. CEO Yves Guillemot zou in gesprek zijn met de populaire streamingdienst, omdat Ubisoft een serie wil maken van één van zijn franchise. Het is niet bekend om welke franchise het gaat.

Op dit moment maakt Ubisoft's eigen filmstudio, Ubisoft Motion Pictures, al een televisieserie gebaseerd op de Rabbids. Daarnaast komt begin volgend jaar de Assassin's Creed-film in de Nederlandse bioscopen en moeten films gebaseerd op Watch Dogs en The Division nog komen.

Netflix

Xbox One vierde maand op rij bestverkochte console in VS

De Xbox One was in oktober voor de vierde maand op een rij de bestverkochte console in de Verenigde Staten, zo maakt Microsoft bekend. Dat blijkt uit data van de NPD Group en GfK Entertainment. Sinds juli is het de bestverkochte console in de VS. Dat was een maand voor de release van de kleinere en krachtigere Xbox One S, die ook heeft bijgedragen aan de toenemende verkoop van de console.

De afgelopen twee maanden is de Xbox One ook de bestverkochte console in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Een ander hulpmiddel was de release van Gears of War 4, dat in oktober de bestverkochte exclusieve game was.

Overigens is het tevens mogelijk dat sinds de aankondiging van PlayStation 4 Pro in september veel gamers wachten op de release van de console, die sinds gisteren uit is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gone Home dit weekend gratis te downloaden Battlezone
0

Reacties op: Nieuws van de week: Akuma komt naar Street Fighter 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.