Redactiepost
E3

Michel's E3-blog 1: Onderweg naar E3

We zijn er bijna...

Geschreven door Michel Musters op

E3 is niet alleen een van de grootste gamebeurzen ter wereld waar journalisten de nieuwste games mogen spelen, het is ook een week lang een compleet andere levensstijl ervaren in de zonovergoten stad der engelen. Vloeit de schreeuwerige muziek uit talloze gametrailers niet van alle kanten in je oren, dan waan je je wel even een ster in een villa op de heuvels van Hollywood. Gamer.nl brengt je tijdens E3 niet alleen het laatste gamenieuws en de scherpste hands-on impressies, redacteuren Michel en Arthur bloggen ook regelmatig over hun ervaringen op E3 in LA. Zo krijg je het complete plaatje, oftewel de échte E3-sfeer, mee. Vandaag maakt Michel zich klaar om te vertrekken.

Het is even wennen, op een persoonlijkere manier mijn verhaal doen op Gamer.nl, terwijl ik in het echt zo gemakkelijk mijn hele leven met iedereen die het maar wil (of niet wil) deel. Ik bedacht mij dat naast de gebruikelijke content die Gamer.nl-bezoekers jaarlijks tijdens E3 voorgeschoteld krijgen, we een nog completer beeld zouden geven van onze ervaringen als we ook gedurende de beurs zouden bloggen. Het is namelijk best een unieke ervaring, voor je werk naar Los Angeles vliegen en daar verslag doen van de meest bekende gamebeurs ter wereld.

E3

Michel in 2011 voor de E3-beurs

Ik zeg expres meest bekende, want de grootste gamebeurs is inmiddels Gamescom. Toch kan die beurs wat mij betreft niet opboksen tegen E3. Op laatstgenoemde worden de grootste aankondigingen gedaan, zijn vaak nieuwere games speelbaar en lopen nog grotere namen rond. En eerlijk is eerlijk, in Duitsland rondlopen (voor Gamescom) maakt gewoon niet zoveel indruk als de straten en heuvels van LA verkennen.

Het is voor de vijfde keer dat ik (voor werk) naar de stad in Californië afreis, en mijn derde E3. In 2010 en ’11 mocht ik ook E3 bezoeken. Voor het eerst met de Wii U spelen, zien hoe de Xbox 360 Slim werd aangekondigd, Hideo Kojima interviewen over zijn invloed op Metal Gear Rising: Revengeance, buiten even op adem komen met Ninja Gaiden-ontwikkelaar Tomonobu Itagaki… ik kan nog wel even doorgaan met herinneringen ophalen, maar ik kijk toch liever vooruit. Gelukkig hoef ik niet lang te wachten op compleet nieuwe ervaringen.

Op het moment dat je dit leest, zit ik namelijk met zo’n 9 andere collega’s in het vliegtuig, onderweg naar LA. Op moment van schrijven – de avond voor de vlucht - vertoef ik in een hotel op Schiphol. Geloof mij, ik had liever nog een laatste nachtje thuis in mijn eigen vertrouwde bed gelegen, maar aangezien ik helemaal in Brabant woon en wel mijn vliegtuig wil halen, besloot ik een hotel te pakken. Nu hoef ik morgenochtend alleen maar naar beneden te lopen, en ik sta al bijna bij de douane. Ideaal!

Het uitzicht op Schiphol vanuit de hotelkamer van Michel

We gaan met een flink team richting E3 dit jaar, maar je moet niet vergeten dat we verschillende uitgaves hebben. Waar een aantal redacteuren en ik vooral voor Gamer.nl in de weer zijn, schrijven en filmen diverse andere redacteuren voor zustersites InsideGamer en PU.nl. We zijn allemaal collega’s en – wat mij betreft – goede vrienden, dus dat gaat prima samen. En dat is belangrijk, want we zitten een week op elkaars lip in een toffe villa in Hollywood, van waaruit we auto’s pakken en op en neer rijden naar persconferenties en de beurs.

Hoewel het een eer is om voor mijn werk dit te mogen doen, is E3 echt hard aanpoten. Overdag loop je constant van de ene naar de andere afspraak om maar zoveel mogelijk games te kunnen checken. Wanneer de deuren rond 6 uur ’s avonds dicht gaan, gaan we als een speer terug naar het huis om daar na een vlugge hap teksten uit te werken die je een aantal uur erna weer op Gamer.nl (of een van de zustersites) leest. Voordat je het weet is het middernacht, doe je een uurtje of zes je ogen dicht en begint het riedeltje weer van vooraf aan. Zo’n week is daarom zo voorbij, maar gelukkig doen we genoeg ervaringen op om nog wekenlang toffe content te produceren.

E3

Ondergetekende heeft er in ieder geval enorm veel zin in en hopelijk jullie met mij ook. Ik kijk uit naar zoveel games – onder andere Horizon: Zero Dawn, Sea of Thieves en Ghost Recon Wildlands. Van de afspraken die ik zelf heb, sta ik vooral te popelen om Mafia 3, Yooka-Laylee en The Legend of Zelda Wii U aan de tand te voelen. Tijd dus om mijn laptop te sluiten en nog een uurtje of vijf te slapen om vervolgens de lucht in te gaan, des te eerder begint het feest dat E3 heet!

Tijdens E3 plaatsen redacteuren Arthur en Michel regelmatig blogs over hun ervaringen op E3 en in Los Angeles. Dit bovenop de gebruikelijke content, om zo een nog completer beeld van de beurs te geven.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Een introductie voor Styx: Shards of Darkness Nieuwe gameplaybeelden van platformer Cuphead verschenen
5

Reacties op: Michel's E3-blog 1: Onderweg naar E3

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 10 juni 2016 10:39
  En dat is belangrijk, want we zitten een week op elkaars lip in een toffe villa in Hollywood, van waaruit we auto’s pakken en op en neer rijden naar persconferenties en de beurs.


  De verdiensten uit advertenties wordt goed besteed zo te zien :).

  Veel plezier daar allemaal, een goede reis toegewenst met zowel een veilig heen en terug komen.

  Mocht je Phil Spencer tegen komen vraag gelijk ff wanneer hij Freelancer 2 laat maken voor de Xbox One :D.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ikhouvanfristy

  • 11 juni 2016 14:51
  @ShadowX Aangezien zij met een grote crew (GAMER.NL plus PU en Insidegamer) gaan is het denk ik even goedkoop als allemaal een hotelkamer nemen. Daarnaast ben je dan ook nog eens verzekerd van een goede nachtrust en goed internet om content mee te kunnen maken en up te loaden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 11 juni 2016 16:30
  @ikhouvanfristy

  Ik zeg toch ook dat de verdiensten uit … goed besteed worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xsuperaim

  • 10 juni 2016 11:00
  Komt er ook een eventuele vlog, met hoe het binnen is in de e3?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Dennispls

  • 10 juni 2016 11:02
  Een E3 bezoeken lijkt mij zo ontzettend cool om te doen. Zie met plezier tegemoet wat jullie ervaringen zijn deze komende dagen en uiteraard ook wat de E3 ons biedt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.