Zes jaar geleden was Gamer.nl de enige Nederlandstalige gamesite die ik regelmatig bekeek. Niet alleen voor het nieuws, dat ik eigenlijk nergens anders zo compleet in onze moedertaal vond, maar ook voor de eigenzinnige artikelen en recensies die wars van de waan van de dag waren. Ja, schrijven voor Gamer.nl was de enige optie waar ik zonder enige schroom mee terug kon komen op mijn opleiding.

Zo gezegd, zo gedaan en na mijn stageperiode en afstudeerproject kon ik full-time aan de slag. Wat is er in die zes jaar veel gebeurd. Er is een nieuwe website gelanceerd, ik heb een paar jaar met veel enthousiasme het hoofdredacteurschap op mij genomen en ik heb gezien hoe de website voor én achter de schermen steeds professioneler werd. Nieuws verschijnt zo mogelijk nog sneller en duidelijker op de frontpage en de recensies zijn wat mij betreft nog steeds uniek. Minstens zo leuk zijn de reacties van onze lezers: die maken wat mij betreft onze slogan ‘altijd een eigen mening’ helemaal waar. Gamer.nl-bezoekers beslissen zelf wel wat ze tof of verschrikkelijk vinden en schromen niet om dat aan de wereld te verkondigen. Ik mag graag denken dat we met onze artikelen zelf zo’n intelligent en divers publiek naar ons toe hebben getrokken.

Zijn we perfect? Natuurlijk niet. Ik denk dat ik voor al mijn collega’s spreek wanneer ik zeg dat we constant wel punten hebben die we willen verbeteren. Soms kunnen we dat doorvoeren, soms is er gewoonweg geen tijd voor. Dat is het beestje dat de game-industrie heet: supersnel, altijd in verandering, en proberen zoveel mogelijk te doen in een beperkt tijdsbestek. Maar ik denk dat we het een aardig eind schoppen. Ik zou niet alleen als onderdeel van de hechte club die we zijn, maar ook als serieuze gamer die graag over zijn hobby leest, niet weten waar ik in Nederland elders zo’n complete en gepassioneerde blik in de game-industrie kan krijgen.

Perfect, wat is perfect? Een 10 geven we aan games die nog genoeg mankementen hebben, maar toch zoveel dingen goed doen dat het simpelweg niet meer uitmaakt. Daarom verdient Gamer.nl voor mij ook een dikke 10, daarom stem ik zonder moeite op Gamer.nl als Website van het Jaar.

Vandaag is de laatste dag dat je op Gamer.nl als Website van het Jaar kunt stemmen!