Ik overdrijf. Dat kan prima op Gamer.nl. Wie mijn sporadische columns ooit gelezen heeft, weet dat ik de boodschap af en toe ondergeschikt stel aan het medium. Ik snap heus wel dat je op internet het liefst meteen wilt zien waar iets over gaat, maar wat is er leuk aan om dat meteen te verklappen? Liever neem ik lezers mee op reis, als vee in een goederentrein die omgeleid wordt, in het midden van nergens stopt en vervolgens ook nog eens al zijn lading kwijtraakt. De ene helft van de kudde blijft verloren achter, de ander neemt het heft van een hooivork in eigen hand en weet alsnog niet door mijn woorden heen te prikken.

Het kan op Gamer.nl. Maar dat wil niet zeggen dat het ook moet. Of mag. Ik werk inmiddels al drieënhalf jaar voor de site en nog altijd moet ik mijn artikelen pitchen bij de hoofdredacteur. Als een jurylid van The Voice of Holland laat hij zijn stoel onberoerd wanneer ik weer eens een toontje te hoog zing. Op dat moment ben ik slechts een van de raderen die doordraait in de machine. Ik sta uiteindelijk in dienst van Gamer.nl, niet andersom.

Inhoud. Normaliter zou zo’n plotselinge overgang naar een nieuw onderwerp nooit voorbij de eindredactie zijn gekomen. Gelukkig is dit een persoonlijk stukje. Het maakt niet uit in welke vorm een artikel op Gamer.nl online verschijnt. Als de schrijver maar iets te vertellen heeft en het stuk qua feiten of argumentatie standhoudt. Dat laatste moet nog maar blijken in dit geval. Ik voorspel alvast dat Gamer.nl over tien of vijftien jaar nog steeds bestaat. Er is namelijk altijd behoefte aan een mooi verhaal, een goede insteek of een kwalitatieve tekst. En aan stinkend hard je best doen in een landschap dat met iedere klik zichzelf ververst.

Zelf bezoek ik Gamer.nl natuurlijk alleen maar omdat ik er toevallig voor schrijf. Maar ik schrijf er alleen voor omdat de gevaren koers bij me past. Als nieuwsmanager scheid ik kaf van koren, de herkauwsels, loze geruchten en misinterpretaties van alles wat (waarschijnlijk) waar is en boven alles relevant. Buiten het nieuws om raap ik zoveel mogelijk metaforen bij elkaar om mijn punt net wat minder duidelijk te maken.

Ik blijf wel eerlijk. Gamer.nl is niet de mooiste site. Het is ook niet de snelste of technologisch vooruitstrevende site. Verre van. Wat Gamer.nl wel doet, en waar ik ook deze keer weer lak aan heb, is de boodschap boven de regels van het medium verkiezen. En die boodschap is in dit geval dat we genomineerd zijn voor beste gamesite van het jaar. Daar wil ik best een stukje over tikken. Zolang ik het maar over mezelf mag hebben.