Redactiepost

Je mening over advertenties op Gamer.nl

Laat van je horen

Geschreven door Michel Musters op
Op Gamer.nl hebben we advertenties, dat weet je inmiddels vast al wel. Wat je misschien nog niet weet is dat we nauwkeurig kijken naar advertenties om er voor te zorgen dat je er zo weinig mogelijk last van hebt. Een kijkje in de keuken van Gamer.nl.

We willen graag zo open mogelijk zijn, niet alleen over artikelen en berichtgeving op Gamer.nl, maar ook over hoe we de kost verdienen. De redactie van Gamer.nl kan je alle content die je dagelijks leest geheel gratis aanbieden, omdat we betaald worden voor het schrijven van deze artikelen. Maar dat geld moet ergens vandaan komen.

En dat brengt ons bij advertenties. Met advertenties verdienen wij voor het grootste gedeelte ons geld. Je ziet ze rondom de website (dat noemen we de 'siteskin') en soms in artikelen. Vaak zijn het advertenties van de nieuwste games.

Belangenverstrengeling?

Er wordt ons door diverse bezoekers wel eens gevraagd of er geen sprake is van belangenverstrengeling. Het is immers een rare constructie: we schrijven over producten die gemaakt worden door bedrijven die ons betalen om te mogen adverteren op onze website.

Dat is de reden waarom we 'sales' (de verkoop van advertentieruimte) en redactie nauwlettend gescheiden houden. Dat we een advertentie op de website hebben van een game, heeft op geen enkele wijze invloed op hoe we een game bespreken en wat voor mening we er over hebben. Het is de taak van de hoofdredactie en de redacteuren om er voor te zorgen dat deze twee takken van ons bedrijf op geen manier invloed op elkaar uitoefenen. En dat lukt ons ook. We zouden onszelf niet serieus kunnen nemen en fatsoenlijk in de spiegel kunnen aankijken als dat niet zo was.

De soorten advertenties en regels

Om het voor onszelf en voor jou makkelijk te maken, hebben we een aantal regels opgesteld over wat voor soort advertenties er op de website mogen verschijnen. Zie hieronder het lijstje. 

Advertorials: Volledig gemaakt in opdracht van een klant en geen inmenging van de redactie. Daar staat altijd ADVERTORIAL bij om misverstanden te voorkomen.

Branded Content: Is gemaakt met redactionele vrijheid, maar wel in samenwerking met de opdrachtgever. Hier melden we altijd: in samenwerking met X / mede mogelijk gemaakt door X. Ons doel is juist betere, leukere en uitgebreidere content te bieden die relevant is voor jullie.

Alle advertenties above-the-fold (de bovenste helft van de frontpage) worden direct bij ons ingekocht en wij screenen deze voor relevante campagnes.

Prestituals/interstituals komen op desktop niet (meer) voor.

Advertenties mogen niet automatisch geluid maken.

Prijsvragen zijn soms onderdeel van een commerciële campagne, maar leveren altijd een voordeel voor jullie op, je kan immers toffe producten winnen.

Wanneer wij de fout ingaan, meld het dan!

Wat als je een advertentie op Gamer.nl spot, die niet onder bovenstaande soorten advertenties valt en/of tegen onze eigen regels ingaat? We vinden het belangrijk dat je een meldpunt hebt om ons hierover te verwittigen. Dit kon je voorheen bijvoorbeeld doen in de reacties of via een e-mail naar de redactie, maar misschien vond je het raar overkomen om hierover te klagen.

Dit willen we veranderen. Daarom hebben we een e-mailadres opgericht waar je altijd naar kunt mailen als een advertentie je stoort of tegen de regels ingaat. Dit e-mailadres is:

ads@gamer.nl

Stuur een e-mail naar dit adres als je klachten hebt over een advertentie. Wij doen dan ons best om je klacht op te lossen, of je te woord te staan over het waarom van de plaatsing van deze advertentie.

Zonder advertenties geen Gamer.nl

Bovenstaande kop komt misschien een beetje angstig over, maar het is in feite wel de waarheid. Doordat we advertenties plaatsen, kunnen we blijven bestaan en al onze content gratis aan blijven bieden. Net zoals een televisiezender of een tijdschrift dat doet. Natuurlijk zullen we ook blijven kijken naar andere manieren om ons werk te bekostigen.

We weten dat een gedeelte van jullie graag gebruik maakt van browserextensies die het mogelijk maken om advertenties te blokkeren. Dit kunnen we je natuurlijk niet verbieden. Tegelijkertijd is het heel gemakkelijk om voor ons een uitzondering te maken. Wanneer je onze website bezoekt en eenmalig op het adblock-icoontje rechtsbovenaan drukt, en op 'Ingeschakeld op deze site' klikt, zorg je er voor dat je alleen advertenties op Gamer.nl ziet en geef je ons de mogelijkheid te blijven bestaan. 

Daarbij hopen we dat de bovengenoemde regels en de mogelijkheid om te klagen over advertenties er voor zorgt dat je nooit last hebt van advertenties en je ze dus zonder zorgen kunt toelaten op Gamer.nl. 

We horen graag je mening en gaan graag de discussie met je aan over dit onderwerp, dus voel je vooral vrij om hierop te reageren! Alle beetjes helpen en ik wil je als trotse hoofdredacteur van één van de grootste Nederlandse gamesites dan ook hartelijk bedanken voor je support. Gamer.nl bestaat al zestien jaar, maar wat ons betreft is dit nog maar het begin!

Dit artikel delen:

Lees meer

Spencer: 'We weten niet of Xbox PlayStation kan verslaan' Nieuwe wapens voor Splatoon morgenochtend beschikbaar
20

Reacties op: Je mening over advertenties op Gamer.nl

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  haastnooit

  • 9 oktober 2015 15:57
  Kijk, dit vind ik nou eens een goed artikel! Het is vooral belangrijk dat er duidelijkheid is naar de bezoeker hoe en waarom reclameuitingen op de website zijn geimplementeerd en dat er een meldpunt is voor dit onderwerp.
  Iedereen ziet waarschijnlijk zo weinig mogelijk reclame maar voor websites als gamer.nl is het nu eenmaal een noodzakelijk 'kwaad'. Zonder reclame geen gamer.nl.
  Veel mensen gebruiken zeer begrijpelijk adblockers, maar voor websites als gamer.nl kun je makkelijk een uitzondering maken door ze te whitelisten, zo kun je eenvoudig je favoriete website toch nog van inkomsten voorzien.
  Bij tweakers.net heb je als bezoeker de mogelijkheid om een abo te nemen en zo de websites reclamevrij te ervaren. Wellicht ook voor gamer.nl een idee.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  garciagarcia

  • 9 oktober 2015 16:28
  Prima artikel, maar niks nieuws aan de Horizon lijkt me. Neem aan dat iedereen op deze site begrijpt dat reclame een belangrijke inkomstenbron voor jullie is.

  Echter heb ik maar één probleem met advertenties. En dat zijn advertenties die bij het openen van de site het gehele scherm in beslag nemen en hierdoor je de directe toegang tot de content ontnemen. En zoals jullie zelf noemen, reclame die bij het openen van de site automatisch het geluid afspelen, een echte NO GO. Voor de rest is het allemaal prima.

  Nu ik dit zit te tikken, probeer ik zonder te scrollen te bedenken welke reclame er nu bovenaan de site staat. En ik kom er gewoon niet op, terwijl ik elke dag wel een paar keer op deze site kijk. Dus ik stoor me er niet aan zullen we maar zeggen :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 9 oktober 2015 16:50
  heb een blokker, dus zie ze niet ;-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 9 oktober 2015 22:35
  ik heb ook een Blocker, alleen gun ik gamer.nl inkomsten zodat ik van hun nieuwsberichten kan genieten.

  Daarom heb ik de blocker op deze site uit staan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 9 oktober 2015 18:10
  Zolang het geen irritante banner ding elke keer in beeld gooit als ik gamer.nl bezoek dan vind ik advertenties niet erg.

  Een eenmalige banner vind ik ook niet erg maar als het elke keer terug komt zodra ik de site open dan houd het voor mij op.

  Ik heb erg veel respect voor wat GNL doet en advertenties horen erbij maar zodra er zo`n ding verplicht elke keer op me scherm komt dan ben ik gauw geneigd om een blokker te installeren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • MacBlade

  • 9 oktober 2015 18:22
  Dit is een goede en informatieve site. Ik bezoek deze site regelmatig (een keer of 5 p/d). Ik reageer niet altijd op de artikelen en ik denk met mij vele anderen en dat maakt deze site wat minder "levendig". Er zou wat meer interactie met de bezoekers mogen zijn, bijvoorbeeld dat redacteuren iets meer met de reacties bezig kunnen zijn bij de door hun geschreven artikelen. Want wat is nou leuker om nog even een reactie terug te krijgen…? Maar wat mij betreft mag deze site nog 160 jaar blijven bestaan. Dus gooi vol met advertenties zou ik zeggen, zolang wij ze maar niet weg hoeven te klikken en in de weg staan. Voor de rest: Keep up the good work!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Gillian

  • 12 oktober 2015 16:41
  Roep gerust hoor, meeste redacteuren praten met liefde door over reviews en mogelijke extra details waar mensen naar vragen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sollitdude

  • 9 oktober 2015 19:21
  advertenties? ik gebruik adblock dus ik zie ze nie. ik vind het dus helemaal toppie! houden zo jongens

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 9 oktober 2015 19:37
  Heb een tijd adblock gebruikt, maar tegenwoordig niet meer. Ik zie de advertenties op gamer wel maar heb er over het algemeen niet al te veel last van omdat ze vrijwel nooit de informatievoorziening blokkeren. Voor sommige andere sites zou ik graag weer adblock gebruiken, want soms dan blokkeert een advertentie vrijwel volledig wat je wilt lezen. Of die irritante reclame van oranje casino waarbij je het muziekje niet uit kan zetten.
  Misschien nog erger is een 3 minuten durend reclamefilmpje wat je MOET afkijken voor je een 2 minuten durend filmpje kan kijken…
  Nee, dan doet deze site het een stuk beter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • ripper84

  • 10 oktober 2015 18:51
  Soms tikte ik erop tijdens scrollen.. Die waren kut…adblock mobile ftw

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • WiiUser

  • 9 oktober 2015 20:40
  Ik vind het heel prettig dat de reclames hier site gerelateerd zijn en dat ik hier niet geconfronteerd wordt met bezoekjes aan andere sites.
  Gamer geeft een voorbeeld hoe het moet en hoe het kan zijn.
  Ga zo door!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Tim94

  • 9 oktober 2015 23:51
  Ik heb speciaal bij adblocker advertenties aan staan op gamer.nl omdat hier een tijd geleden een artikel over verscheen. Dit doe ik toch met enige tegenzin want ik vind de advertenties soms bloedirritant. Een pagina van gamer.nl is nu ongeveer 2/3e advertentie aan de top van de pagina. Op zichzelf is dit niet vervelend want het zijn vaak mooie plaatjes van games waar ik geïnteresseerd in ben. Het probleem zit hem in het uitvouwen van een advertentie en dat als ik nu op 2/3e van de pagina klik er een ander tabblad geopend wordt met de website van die game. Het zal wel de bedoeling van die advertentie zijn dat je er per ongeluk op klikt maar ik stoor me er erg aan en kijk ook nooit wat er op de geopende website te zien is.

  Desondanks laat ik voor het voortbestaan van gamer.nl gewoon adblocker uitstaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  tielo

  • 10 oktober 2015 08:37
  Bedankt voor het heldere artikel. Zolang reclame maar duidelijk aangegeven is en helder is voor de lezer van een wedstrijd, actie of wat dan ook dan vind ik het prima. Mochten medewerkers van de site zelf in de reclame zitten dan vind ik dat weer te ver gaan.
  Wat mij irriteerde in het verleden en waar ik nu geen last meer van heb is dat het geluid bij een advertentie aan springt als je er met je muis overheen gleed om naar de rest van de pagina te gaan. Ik schrok mij dan de pleuris en heb toen een tijdje ad-blocker aangezet maar die staat allang weer uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Edwin1984

  • 10 oktober 2015 10:26
  Bedankt voor dit duidelijke artikel.
  Heb op het moment geen last van de reclame (add blocker uitstaan voor jullie) en zou geen reden zien om dat te gaan veranderen. Zoals iemand al aangaf, zolang er maar geen advertenties komen die blokkerend werken of geluid bevatten is het prima.
  En ik gun Gamer.nl ook wel een boterham ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hastur

  • 10 oktober 2015 11:12
  Jullie hebben zeker vooruitgang geboekt. Er was een tijd, dat ik me mateloos liep te irriteren aan de reclames op Gamer. Maar die van nu valt prima mee te leven. Zodoende staan jullie bij mij weer op de white list.

  Alleen helaas zijn jullie daar nog wel een uitzondering in. Er zijn genoeg andere sites die ik bezoek, die ik best hun inkomstenbron gun. Maar waarbij de content niet opweegt tegen de hoeveelheid aan ergernis.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Vogeltje

  • 10 oktober 2015 12:17
  Net als jullie zal ook ik nu eerlijk vertellen dat ik altijd een adblock aan heb staan. Dat doe ik uiteraard voor de reden die jullie zelf ook wel kunnen verzinnen.

  Ik heb er nooit over na gedacht dat je het per website aan/uit kunt zetten. Zodoende staat hij op deze site dus ook altijd aan. Nou maak ik, na het lezen van dit artikel, de stap om hem gewoon uit te zetten.

  Zodra er ads komen waar ik mij aan irriteer(dat zijn de ads die mij wegnemen om content direct te kunnen zien/lezen zodra erop geklikt wordt of geluid afspelen), zal ik hem weer aanzetten. Uiteraard stuur ik dan wel een mailtje, want zo te zien is dat absoluut niet jullie bedoeling.

  Wie weet zit er straks ineens een advertentie bij die het waard is om te openen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 11 oktober 2015 14:27
  Hey iedereen, bedankt voor de fijne, positieve reacties. Het is fijn dat we hier allemaal volwassen genoeg zijn om een normaal gesprek over dergelijke onderwerpen aan te gaan, vinden jullie ook niet?

  Dit is geenszins een heksenjacht op de mensen die adblock aan hebben staan op Gamer.nl. Dat snappen jullie ook, want jullie geven het gewoon toe. Niets mis mee natuurlijk. Toch wil ik de mensen die aan hebben gegeven te proberen een uitzondering voor Gamer.nl te maken, extra bedanken. Dankzij jullie is het mogelijk dat we gewoon door kunnen gaan met deze website elke dag vullen met het laatste nieuws, de meest scherpe recensies en interessante achtergrondverhalen. Jullie zijn de reden dat de redactie en dus ook ik dit werk uberhaubt kunnen doen! Dus nogmaals; bedankt!

  En maak vooral gebruik van het emailadres wat ik in het bericht heb gezet, mocht dat nodig zijn!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Cylob

  • 11 oktober 2015 16:23
  Ik zie liever geen banners aan de zijkanten van de page die het hele vlak vullen. Als je dan de browser die op de achtergrond staat naar voren wilt klikken door precies op die plek te klikken dan open je de page van de reclame. Verder geen problemen met reclames. Ik snap dat het noodzaak is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Magister

  • 12 oktober 2015 22:05
  enige waar ik me altijd aan stoor zijn die advertenties met filmpjes en al helemaal als er geluid bij zit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hastur

  • 16 oktober 2015 06:43
  Jullie doen dat zeker om mij te pesten. ;-p Een paar dagen nadat ik de vooruitgang heb geapplaudisseerd, zetten jullie zo'n irritante skyscraper met bewegende beelden naast de index. Dat in nou precies wat ik niet wil zien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.